Tag: Tips

Persiapan Bagi Sesi Persekolahan Tahun 2020

Persiapan Bagi Sesi Persekolahan Tahun 2020 | Assalamu’alaikum. Cerita yang terlewat hehehe. Inilah persiapan Ummi dan Babah untuk sesi persekolahan tahun 2020. Ada pertambahan perbelanjaan sebab Abang Syamil dah mula bersekolah. Persiapan kami biasa-biasa je. Jom baca! UNIFORM SEKOLAH Uniform sekolah kebangsaan Abang Ilham dua pasang yang baru sebab dah dua tahun pakai baju kemeja

Tips Minum Air di Bulan Puasa

Saja Ummi nak share Tips Minum Air di Bulan Puasa. Almaklumlah sekarang musim panas, tambahan bulan puasa. Jadi pastikan pengambilan air yang mencukupi sepanjang bulan puasa ni ya untuk mengelakkan dehidrasi. Korang boleh je follow waktu minum macam kat poster tu untuk memastikan pengambilan air yang mencukupi iaitu sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Selamat menjalani ibadah

6 Tips Keselamatan Di Musim Perayaan

Hari Raya Aidilfitri tinggal beberapa hari saja lagi. Adakah kita semua dah mengambil berat tentang tips keselamatan di musim perayaan? Jika belum jom baca ni 5 TIPS KESELAMATAN DI MUSIM PERAYAAN. Bersama-sama kita mengingati antara satu sama lain bagi mengelakkan perkara yang tak diingini berlaku. Menyesal kemudian tidak berguna. 1. Pastikan pintu dan tingkap rumah

Menyiapkan Stok Lada dan Bawang Kisar

Hai korang. Dua hari ni kurang entri blog ni. Kalau tak berderet-deret haha. Kekonon malam Sabtu dan malam Ahad nak marathon update blog tapi tergendala dek kerana ada budak kongker PC. Terus kelaut mood Ummi ni tau. Semalam busy dengan event Legoland sepanjang hari melayan anak-anak di Legoland. Entrinya menyusul nanti ya. Hari ni pagi
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!