Solid Foods For Baby | Bubur Oat + Kiwi + Pisang + Kismis + Kurma

ummi ilhams yang masih lagi bereksperimen dengan menu2 untuk hero paling kecil. sebelum ni pernah buat oat + kiwi + kismis. budak cenonit tu laju je telan walau ada macam geli2 gitu. semalam ummi buat lagi.. repeat menu sama cuma tambahan pisang dan kurma. ini dia bubur oat + kiwi + pisang + kismis +…Continue reading Solid Foods For Baby | Bubur Oat + Kiwi + Pisang + Kismis + Kurma

Solid Foods For Baby | Resepi Bubur Nasi + Avocado + Kismis + Kurma

menu adik syamil minggu2 yang lepas. bubur nasi + puree avocado + kismis + kurma laju je dia makan. alhamdulillah. sebelum ni dia macam tak suka puree avocado. ummi test dengan bubur nasi akak puree nasi nampak dia suka je. Resepi Bubur Nasi + Puree Avocado + Kismis + Kurma bahan2: segenggam beras1/2 biji avocado11…Continue reading Solid Foods For Baby | Resepi Bubur Nasi + Avocado + Kismis + Kurma

Solid FOods For Baby | Bubur Jagung + Kurma + Kismis

alhamdulilah ummi masih diberi kesempatan memasak untuk anak2 syurga. adik syamil dah semakin bertambah menu2nya. terbaru ummi buatkan dia bubur jagung kurma dan kismis. kurma dan kismis tu buat penyedap rasa. selain itu ummi juga blend ikan bilis yang disangai sebagai bahan perasa. ingat ye NO SUGAR, NO SALT untuk baby. ini bubur jagung, kurma…Continue reading Solid FOods For Baby | Bubur Jagung + Kurma + Kismis