Tag: Menu Berbuka Puasa

Aneka Resepi Sup

Aneka Resepi Sup | Assalamu’alaikum. Koleksi resepi sup untuk rujukan memasak hehe. Credit Resepi Sahur Untuk 30 Hari. Bolehlah buat menu bersahur nanti ya. Sahur sedap hirup kuah sup hehehe. RESEPI SUP TELUR Bahan-bahan: TelurIsi dada ayamSayur (kobis dan lobak merah je pun boleh)Bawang putihBawang MerahHalia (penting)CiliLimau kasturiGaramSerbuk Pati Ayam (atau apa-apa perencah penambah perisa,

Aneka Resepi Masakan Ayam

Aneka Resepi Masakan Ayam | Assalamu’alaikum. Kompilasi aneka resepi masakan yang berasaskan ayam untuk rujukan Ummi. Dah nak bulan puasa ni kan. Kena la kumpul idea memasak menu berbuka walaupun belum tentu masak menu tu ekeke. Buku 365 Resepi Ummi pun jadi tukun je, pusing-pusing masak menu yang sama kegemaran anak-anak. Mudah-mudahan Ramadhan akan datang

Ramadhan 2017–Day 23

Hari Ahad kami berbuka puasa di Amphawa Boat Noodle, Taman Sutera memandangkan masih ada misi mencari baju Melayu untuk tiga orang hero Ummi jadi ponteng masak lagi di hari ke empat. Cerita shopping tu next entry ya. Sebelum keluar rumah dah siap book awal-awal. Sampai Taman Sutera hujan lebat gila. Berjaya jugalah sampai sebelum waktu

Ramadhan 2017–Day 16

Cerita Ramadhan hari ke 16. Ummi memang dah plan nak masak ayam red, labu masak lemak. Babah pun dah siap belikan bahan-bahan memasak, tup tup dia kata tak payah masak pulak. Sebabnya Acu Nuar nak ajak berbuka kat Absolute Thai, Medini Mall. Ummi dari lemau-lemau mengantuk terus jadi segar ahahaha. Terus call booking meja sesiap.

DDHN–Resepi Sayur Campur Masak Sos Tiram

Resepi semudah ABC, 123 saja nak share hehe. Pejam mata pun boleh masak. Hangus, terbakar mahupun rentung dapur sila tanggung sendiri. Nak belajar masak sambil pejam mata boleh PM Ummi Ilhams ok. Terms & condition applied RESEPI SAYUR CAMPUR MASAK SOS TIRAM BAHAN-BAHAN: BrokoliShitake MushroomCarrot2 ulas bawang putih– diracik halus2 sudu sos tiram GaramMinyak masakSedikit
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!