Category: Pregnancy Info

SGM kali ke-5: Coping with Breastfeeding During Ramadhan

Sedang prepare proposal nak ke SGM 5 ni kepada En. Nazir (wah proposal kata dia). Kalau belum bersalin lagi macam nak datang je join, adussshhh kena pulak time En. Nazir kerja malam. Sure dia tak dapat join sekali. Kalau dia luluskan pun mesti kena bawa sorang escort in case nak terbersalin. Kang kalau datang sorang,

Johnson’s Infant Massage – Step By Step

    Faedah2 urutan bayi: Membantu pembesaran fizikal bayi Menguatkan ketahanan tubuh badan Membina keyakinan diri Membantu bayi berasa tenang dan selesa Mengeratkan kasih sayang antara ibu dan bayi   Langkah permulaan: Pastikan anda berkeadaan selesa dan tidak terganggu selama 15 minit. Mainkanlah muzik yang agak perlahan untuk menenangkan perasaan anda dan bayi anda. Pastikan

Perkembangan Fetus – Hamil 37 Minggu

Alhamdulillah bertambah seminggu lagi ke minggu 37. Perasaan? Ohhh.. Allah saja yang Maha Mengetahui. Semuanya saya serahkan pada kuasa Allah. Mudah2an semua berjalan lancar. Doktor beritahu yang kandungan saya berisiko tinggi walaupun baby ok, sebab sejarah saya yang pernah gugur 4 kali dan juga diabetes sepanjang mengandung. Doktor cadangkan saya untuk caesarean, tapi saya tetap

Doa Air Selusuh

Kawan2.. info sharing 🙂 Doa Air Selusuh untuk membantu mempermudahkan proses bersalin. Kita hanya mampu berusaha, selebihnya kita serahkan pada kuasa Allah SWT.Dia lebih berkuasa menentukan segala2nya. Semoga apa yang kita usahakan diberkati oleh-Nya dan doa2 kita dimakbulkan. Semoga Allah mempermudahkan proses bersalin saya nanti. Amin.   CREDIT INFO TO: AS SYIFA’ MELAKA Air Selusuh

Doa-doa Menjelang Bersalin

Sharing is caring 🙂 Doa-doa menjelang waktu bersalin yang saya snap dari buku Amalan Ketika Mengandung & Setelah Bersalin Serta Panduan Menamakan Bayi supaya dapat diamalkan bersama sebelum dan ketika menjelangnya saat2 melahirkan. Semoga memberi manfaat kepada yang mengamalkannya dan semoga dipermudahkan ketika menghadapi saat2 kelahiran 🙂   1) Surah Al-Anbiyak Ayat 87   2)
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!