Category: Dugaan

Thanks Faiz :)

Sedih pula hati malam2 ni. Tengah chat dengan my junior kat UiTM Melaka kat FB. Kami diuji dengan ujian yang sama. Mak kami pesakit kanser. Cuma kansernya yang berlainan jenis. Mak saya kanser pangkal rahim dan arwah Mak Faiz kanser payudara. Thanks Faiz, berkongsi pengalaman dengan akak. Akak hargai apa saja nasihat Faiz. Kita sama2

Pelangi Pagi

Pagi Isnin yang lepas, sewaktu saya gigih menuju ke tempat letak kereta, saya terpandang pelangi ini. Hati saya berbisik, masih ada lagi peluang untuk saya menikmati keindahan pelangi, walaupun kadang kala petir dan kilat datang silih berganti dalam hidup saya. Walaupun hidup saya selalu dihujani dugaan, tapi saya tetap redha pada ketentuan-Nya. Segala sesuatu yang

Saya Demam

Semalam petang sebenarnya badan dah seram sejuk..mungkin air-cond yang kuat menggila..buat saya jadi kejang kat sini..balik ke rumah siap masak mandi semua..badan dah rasa panas..makan soluble 2 biji..sudahnya pukul 9 saya dah tidur.. malam terjaga pukul 4..terus makan Panadol Actifast pulak..panasnya tak reda lagi..bangun pagi belum ok juga..oleh kerana saya ada tugas penting pagi ni..dan

Hidup Mesti Ada Dugaan

betul tak tajuk saya tu..hidup mesti ada dugaan kan?kalau tak kita takkan dapat belajar erti kehidupan.. dan pada pendapat saya sendiri..tak tahulah pendapat org lain mungkin berbeza..kalau hidup tanpa dugaan..saya rasa tak mencabar..tak semua yg kita lalui dlm hidup ni manis..kadangkala ada pahitnya..itu namanya dugaan..Allah sedang menguji kita..menguji kekuatan fizikal & mental kita yang sebenar..ini

Bila ABK Meragam

Semalam balik je dari kerja En. Nazir ajak ke Tampoi..nak beli langsir rumah dan nak belikan kipas untuk my SIL..kebetulan saya baru je start membasuh baju..kena lah settle kan dulu..smentara tu En. Nazir lelapkan mata..maklum lah dia kerja malam.. Dalam pukul 12 lbih barulah kami keluar..mula² kereta En. Nazir ni ok je..tak de apa masalah

Dugaan itu buat kami..

Sesungguhnye..“SABAR ITU INDAH” Macam yg kawan² semua sedia maklum..saya baru saja mengalami keguguran buat kali kedua..niat saya untuk memberi kejutan kepada kawan² tentang kehamilan kedua hanya tinggal kenangan..saya bercadang utk memberitahu kawan² sebaik saja kandungan saya berusia 3 bulan ke atas..saya tak nak terlalu excited..tapi malangnye..Allah Maha Mengetahui.. kali ni kandungan saya hanya mampu bertahan
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!