Anything About Me, Blogging Challenge, Blogging Life, Life

Cabaran 30 Hari Blogging | Day 26 – Kids

cabaran blogging day 26 – kids.. ohhhhhh i love kids.. especially this kids.. ni kategori kids ke toddler? hentam saja la labu.. hahaha   #throwback gambar sambutan hari raya kelas sokongan penyusuan susu ibu johor 2013..   dari dulu memang suka gila layan kanak2.. bila dah ada anak sendiri.. lagilah best dapat gomol2 anak sendiri kan.. walaupun ilham bengkek je rimas…

Read More

Anything About Me, Life, My Hero Syurga - Ilham Syakir

Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014

eceeeeeeeeeeehhhhh.. bajet awak retis ye ummi ilham???   thanks to fiza.. kawan blogger yang tak pernah pun saya jumpa.. tapi saya follow cerita dia dari blog.. http://akusukapurple.blogspot.com/ dah lama gila kot.. sejak2 aktif blogging.. fiza ni wartawan karya utusan.. dia nak share cerita kehamilan dan kelahiran ilham syakir.. saya pun on jek.. tak ada masalah untuk saya berkongsi cerita dengan…

Read More

Anything About Me, Life, My Hero Beso, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

Kenangan Semalam.. 050513

alhamdulillah.. selamat menjalankan tanggungjawab semalam.. ummi mengundi untuk kali kedua di SK Tiram Duku, Gelang Patah.. tanah tumpah darah kami.. Gelang Patah yang tersangatlah hot nya.. dari ceruk rantau..kawasan jin bertendang.. kini maju.. dan bertambah glamour sejak PRU13.. keputusan PRU13 dah diumumkan.. dan akhirnya Parlimen Gelang Patah jatuh ke tangan DAP.. ohhhh.. sentap! **tak mo cerita dah** semoga ada hikmah…

Read More

Anything About Me, Life, Makan², My Hero Beso, My Hero Kechik - Ilham Syahmi

RAMADHAN Is Around The Corner.. Sudahkah Anda Mengganti Puasa ;)

98 days away from RAMADHAN.. Sekadar mengingatkan DIRI SENDIRI, ahli keluarga dan kawan2 semua, kerana bulan Ramadhan dah semakin menghampiri kita. As for me, of course banyak hari yang kena ganti sebabnya.. the whole month actually saya tak berpuasa sebab masa tu saya dalam pantang. Jadi bermula this week onwards saya akan mengganti puasa saya sebanyak 29 hari.. insya’Allah. Mudah2an…

Read More

Frenz, Life

Kenapa Durian Panas???

gambar durian tahun lepas 🙂 Ni bukan soalan main2..ni soalan yang serious.. super duper serious.. percayalah! Tenunglah muka saya yang sedang serious ini 😉 Tengah musim durian ni, dugaan sangat2 mencabar bagi saya si penggemar raja buah2an ni. Nak makan takut pulak jadi saya tabahkan diri je la bila tengok En. Nazir  dan adik2 saya makan. Silalah tabah Hernee 🙂…

Read More