Category: Life

Kisah Kami Di Majalah Ibu & Anak Keluaran Januari 2014

eceeeeeeeeeeehhhhh.. bajet awak retis ye ummi ilham???   thanks to fiza.. kawan blogger yang tak pernah pun saya jumpa.. tapi saya follow cerita dia dari blog.. http://akusukapurple.blogspot.com/ dah lama gila kot.. sejak2 aktif blogging.. fiza ni wartawan karya utusan.. dia nak share cerita kehamilan dan kelahiran ilham syakir.. saya pun on jek.. tak ada masalah

Kenangan Semalam.. 050513

alhamdulillah.. selamat menjalankan tanggungjawab semalam.. ummi mengundi untuk kali kedua di SK Tiram Duku, Gelang Patah.. tanah tumpah darah kami.. Gelang Patah yang tersangatlah hot nya.. dari ceruk rantau..kawasan jin bertendang.. kini maju.. dan bertambah glamour sejak PRU13.. keputusan PRU13 dah diumumkan.. dan akhirnya Parlimen Gelang Patah jatuh ke tangan DAP.. ohhhh.. sentap! **tak mo

RAMADHAN Is Around The Corner.. Sudahkah Anda Mengganti Puasa ;)

98 days away from RAMADHAN.. Sekadar mengingatkan DIRI SENDIRI, ahli keluarga dan kawan2 semua, kerana bulan Ramadhan dah semakin menghampiri kita. As for me, of course banyak hari yang kena ganti sebabnya.. the whole month actually saya tak berpuasa sebab masa tu saya dalam pantang. Jadi bermula this week onwards saya akan mengganti puasa saya

Kenapa Durian Panas???

gambar durian tahun lepas 🙂 Ni bukan soalan main2..ni soalan yang serious.. super duper serious.. percayalah! Tenunglah muka saya yang sedang serious ini 😉 Tengah musim durian ni, dugaan sangat2 mencabar bagi saya si penggemar raja buah2an ni. Nak makan takut pulak jadi saya tabahkan diri je la bila tengok En. Nazir  dan adik2 saya

Orang Lelaki Memang Susah Nak Ingat Tarikh2 Penting Agaknya..

Di suatu sudut di dalam sebuah restoran makanan segera, kelihatan sepasang suami isteri sedang menikmati hidangan makanan. Si isteri tiba2 teringatkan tarikh ulangtahun perkahwinan mereka yang akan tiba tidak lama lagi lalu memulakan bicara. Isteri: Tak sangka ek, lagi 1 minggu 5 hari je dah genap 2 tahun kita kahwin.. Suami: A’ah ek.. bila ek

Dummmmm!!! Ingatkan Bunyi Mercun.. Rupanya Ada Kereta Eksiden..

Pagi Ahad yang hening, sedang saya asyik masyuk menonton tv seorang diri tiba2 saya dikejutkan dengan bunyi dentuman yang kuat. Dummmmmm!!!!! (contoh bunyinya ;p) “ooopocot!! terkejut gegirl” Secara automatik saya terbangun dari sofa. Bila saya menjengah keluar tingkap saya dapati ada seorang lelaki Cina keluar dari Proton Wira Aeroback silver. Saya terus mencapai kamera dengan
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!