Tok Ayah’s Birthday Celebration @ Bakar Bakar Steamboat & Grill House, UDA Business Centre

cerita malam semalam.. celebrate birthday tok ayah dan tok teh sekali.. nak ajak tok long jauh di muo.. next time maybe boleh join tiga2.. hehehe

mula asal macam nak potong kek dan baca doa selamat kat umah je..

sekali terfikir nak try kat Bakar Bakar Steamboat & Grill House ni.. apa lagi bagitau mama cu bincang2 dan ummi pun booked la.. booked dengan puan suzana nak datang dalam pukul 8pm..

tanya2 pasal pakej yang ada.. last2 ummi ambil kat kawasan luar yang ada busking.. ecehhhhh saja nak bersantai makan sambil berhibur..

balik kerja ikut babah pergi training volleyball kejap.. sampai rumah bersiap apa yang patut.. lepas maghrib terus ke BBU..

 

20141010_224312

 

Bakar-Bakar Steamboat & Grill House

 

Alamat:

No.1, 1-01 Jalan Padi Emas 1/5, UDA Business Centre, Bandar Baru Uda, 81200 Johor Bahru (bertentangan dengan Wadihana Islamic Steakhouse)

yang penting kira bersebelahan dengan Jeruk Pak Ali yang sedapppp.. Winking smile area Jakel, Cala Qisya, Radiusite.. haaaa situlah.. pusing jek kalau tak jumpa.. gerenti tak sesat.. hehehe

 

20141010_222720 - Copy

 

Harga:

Dewasa RM35

Kanak-kanak (7-12 tahun) RM15

7 tahun ke bawah PERCUMA

 

Waktu Operasi:

Isnin – Ahad 12.30pm – 12am

Jumaat – 2.30pm – 12am

 

Untuk tempahan/ pertanyaan boleh hubungi:

Puan Suzana – 012-7105549

Encik Fahmi – 017-7842210

Cik Fana – 011-21711476

 

email: bakarbakarsteamboat@gmail.com

 

20141010_205313

 

Busking

Setiap hari Jumaat & Ahad

(untuk menempah hubungi: Mr. Bobo – 017-7755832)

 

untuk yang nak bakar-bakar sambil layan busking.. charges nya lain ye..

 

Dewasa RM40

Kanak-kanak (7-12 tahun) RM20 (**kalau tak silap dengar)

 

jom terjah dalamnya..

 

20141010_210109

 

taraaaaaaa..

oh ye sempat mengepoh dengan anak tokey dan sorang staff Fana.. katanya kalau nak buat meeting sambil bakar2 pun boleh..

 

VIP Room – RM200 (tingkat atas)

ada 4 table.. 1 table RM50 (projector disediakan)

 

jom tengok makanan..

 

20141010_205411 - Copy

 

banyakkkkkkkkk sangat pilihan uolls.. dengan orang yang ramai gila rasa fening kepala bibik nak ambil yang mana satu.. rasa excited nak memilihnya maklumlah memang tengah kelaparan.. adik baby main bola dalam perut pulak tu lagi bertambah lapar ummi.. tok ayah pun kemain penuh pinggan.. hehehe~

 

20141010_205754 - Copy

 

ada nasi goreng, mee goreng.. ni ummi standby siap2 sebab takut habis nasi goreng yang sedap tu.. hahahaha.. seriuos nasi goreng kampungnya memang sedap..

 

20141010_222421 - Copy

 

ni tingkat bawah bahagian dalam..

 

20141010_222442 - Copy

 

amaran keras! hehehe..

makanan tak habis charges RM10 for every 100g

sila jangan membazir.. membazir amalan syaitonnnnnnn.. hehehe..

 

dah jangan buang masa.. perut dah krek kruk.. menari samba.. laparrrrrrrrr yang amat.. jom terjah meja kitorang yang riuh rendah tu.. hehehe

 

20141010_204850

 

ada ayah and family.. pokteh and family, pokde, mokde, ila, mama cu dan papa cu dan kami 4 beranak termasuk adik baby dalam perut yang teringin juga nak makan steamboat.. ekekeke~ mommy ngah dan daddy ngah tak dapat balik.. maklumlah orang baru pindah rumah, jadi mak mertua nak tidur kat rumah dia.. next time kita ajak mommy eh.. jangan sedih2 hahaha..

 

20141010_205125

 

mama cu, ila dan mok teh

belakang tu terselit Mummy Dasy and family..

 

20141010_205156

 

ummi dan mak pah posing kejap sebelum ambil makanan..

 

20141010_205208

 

sebenarnya hero kecil kami tu dah tidur masa on the way.. sudahnya babah terpaksa la dukung sambil tidur.. nak kejit takut meroyan kang..hehehe

 

20141010_210658

 

haaaaa amekawwwww.. semua disumbat.. tengah duk masak2 bakar2 hero kecik bangun..

 

20141010_210754

 

haaaa dah bangun dah.. mood kelaut mengamuk sambil gigit bahu babah.. sian babah.. tanjat boboy.. biasalah kalau dia tak cukup tidur tak ada mood nak layan orang sekeliling.. cari pasal jek.. nangis nak atam lah (read: ketam).. padahal ummi dah lebur dah atam.. tetap kata bukan..

lama2 babah pujuk2 ok jek..

 

20141010_215113

 

puteri macam biasa.. mood ok jek.. lagi nampak bayang ilham terjerit2 dia..

sebelum makan baca doa selamat.. mudah2an tok ayah dan tok teh dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki yang halal.. berjaya dan kaya dunia akhirat..

 

20141010_210705

 

bukan main tekun mama cu dan papa cu menyantapkan.. hahaha

 

20141010_215242

 

penuh pinggan semeja.. tengah makan2 ni puan suzana datang meja kami.. cari mana tukang tempah.. hehehe.. makanya tukang tempah berkeliaran cari makanan.. sampai balik tak sempat jumpa sebab dia pun busy.. pok teh ingat wife tokey tu kawan saya hehehe..

 

20141010_215842

 

nahhhh kek untuk tok ayah share dengan tok teh.. butterscotch cake secret recipe.. sebenarnya saya yang over request white dark chocolate cheese tapi tak ada pulak..

 

20141010_215916

 

budak2 buskers ni tanya ada siapa2 ke yang nak celebrate birthday.. ummi pun over lagi.. aah ada.. ok nanti kami nyanyikan masa potong kek.. ummi siap request satu lagu feveret tok ayah..lagu broery marantika.. hehehe

 

20141010_220254

 

jom potong kek!

 

20141010_220405

 

tok ayah.. tok de.. tok teh..

 

20141010_220431

 

nenek farah, puteri (ilham panggil “we”), tok ayah..

 

20141010_220612

 

nek teh yang susah sangat nak bergambar..

 

20141010_220655

 

haaa ni lagu tok ayah.. broery marantika..

“biarlah bulan bicara”

bestlah dorang performed.. suara sedap memasing.. suruh mama cu pergi tanya apa nama band diorang.. oohhh rupanya diorang campur sama2 geng2 buskers.. mama cu pepandai bagi nama “rojak band” ciskek!

jom layan gambar lagi..

 

20141010_220707

20141010_220745

20141010_22130320141010_221350

 

orang ajak bergambar ramai2 babah ghaib pergi survey makanan lagi.. cessss.. sudahnya ummi ajak bergambar berdua jek..

 

20141010_221521

20141010_221648

 

fefeeling baru berdating hahaha..

 

20141010_221717

 

eh terlupa dah ada anak rupanya Smile with tongue out

 

20141010_222521

 

masa untuk membayar.. hehehe.. sempat lagi mengepoh dengan anak tokey yang sembunyi tak nak gamabr dia termasuk dalam gambar kami.. cute la awak dik.. padahal akak dah curi gambar awak kata atas tu..hehehe

 

20141010_222937

 

mula2 tak perasan.. bila tengok bil.. ehhh mak pah dengan pak ayan kira FOC la hehehe.. thanks dik..

 

Review dari saya:

sangat2 puas hati untuk kaki steamboat and grill macam kami ni.. banyak pilihan makanan.. bukan skadar bahan2 yang nak di bakar dan dimasak, ada juga side dishes contohnya kentang goreng (tak silapnya la tengok babah bedal malam tadi), popia, nasi goreng mee goreng, keropok sayur, aiskrim, berjenis2 sos.. pilihlah mana suka..ehehe..

kawasannya pun selesa.. kemudahan cukup tandas, surau.. staff ramah tamah.. kuah tomyam sedap.. salah satu daya tarikan.. kadang2 ada jek yang kuah dia rasa ala kadarkan.. tapi yang kat sini ok sedap.. highly recommeded.. bagi yang ak buat gathering ke birthday celebration ke memang ok la kot.. next time kalau ada kesempatan kami nak ke sini lagi..hehehe.. tapi macam biasa babah cakap awal2 kalau tengah lapar sangat tak makan steamboat n grill.. boleh hijau muka nak tunggu masak hahahaha..

 

yang nak mencuba kat Bakar Bakar Steamboat & Grill House?

boleh contact nombor kat atas tu ye.. jangan contact akak tau.. akak ni tukang makan jek.. tak ada share dengan Bakar Bakar Steamboat & Grill House.. hehehe.. nanti macam Kapten Steamboat & Grill ramai contact ummi nak booking table.. lagi2 time bulan puasa.. hehehe nak gelak rasa.. kami celebrate birthday babah ilham n buat mini gahtering jek kat sana.. bukan tokey kapte.. hehehe

ok selamat mencuba! Winking smile

 

pstttt.. nak siap2.. sekejap lagi babah balik kerja nak belanja makan kat johnny’s AEON Bukit Indah.. hehehe janji yang ditepati sempena pakcik menang motor.. eh salah menang contest.. hehehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *