His Birthday, My Hero Beso

Babah’s Birthday Celebration @ Kapten Steamboat & Grill

{Notes: Gambar 100% menggunakan camera henpon.. ada terang ada blur..maklumlah ambil gambar sambil kelek anak hahaha.. nyesal tak suruh En. Nazir bawa camera dia ;)}

Cerita semalam nan indah πŸ™‚ ** tajuk dah macam bunyi rempah Babas daaaaaaaaaa**Β 

Indah sebab.. dapat spend time untuk hero2 tersayang especially En. Nazir yang menyambut hari lahir yang ke 32 tahun semalam.. dan dapat belanja adik2 makan sepertimana yang dijanjikan. Cuma ayah je yang tak dapat join.. hmmm tak apa lah tak ada rezeki dia πŸ™‚

Memang dari awal kepala otak saya plan nak mencuba menu2 di Kapten Steamboat & Grill locatedΒ at 1st floor, Jalan Tun Abd Razak, Taman Suria Muafakat kat area Taman tasek, JB. Lepas balik kerja terus berdezup ke Perling Mall beli kek kat Secret Recipe ditemani adik2 dan si hero kechik. Balik rumah siap2 tunggu En. Nazir balik kerja then berdezup ke sana. On the way tu, saja melayan FB.. sekali tengok Puan Jijie kembar-tak-sama-tahun-EncikNazir pun check in kat situ. Wahhhh.. tak sangka dapat juga celebrate birthday sama2 walaupun tak semeja πŸ™‚ Puan Jijie sama birthday dengan En. Nazir.. saya pulak sama birthday dengan En. Epy suami Puan Jijie πŸ™‚

Yeahhhh.. dah sampai πŸ™‚

2012-02-09 21.30.22

Front view of Kapten Steamboat & Grill

Sampai2 je terus order apa yang patut dan time untuk memotong kek πŸ™‚

2012-02-09 21.55.29

20120209_215350

Chocolate Indulgence Cake special for babah πŸ™‚

Ok.. percubaan untuk merakam memori indah tiga beranak..

Camerawoman tolong ambil gambar kami pelissss πŸ˜‰

2012-02-09 21.56.25

Percubaan pertama.. babah tangan dah cun potong kek.. mata pulak ke lain.. Ilham tengah jakun tengok lampu kat ceiling.. ummi..harus la posing depan camera control-cun sorang2 hahaha..

2012-02-09 21.56.33

Percubaan kedua.. babah dan ummi dah ok tengok kamera.. Ilham pulak syok tengok Papa Cu dia..

2012-02-09 21.56.54

Ummi tengah memberi arahan kepada babah.. sila potong kek tu dan bagi Puan Jijie dan Encik Epy πŸ™‚

2012-02-09 21.55.41

Mommy Ngah.. Chef in action!

2012-02-09 21.59.51

Grill set.. 3 items per set.. kami pilih lamb slices.. chicken slices & squid πŸ™‚

2012-02-09 22.00.29

Steamboat Ala- Carte.. juling mata nak pilih the variety of steamboat items.. πŸ™‚

2012-02-09 22.16.23

Sedang menggrill encik kambeng πŸ˜‰

Ok.. care for some dessert?? πŸ˜‰

Jom try..

20120209_225023

Caramel Puding..

20120209_225043

Custard Puding.. harap2 betul la nama dia kan πŸ˜‰

2012-02-09 22.16.30

Ok.. dengki En. Nazir time mulut tengah penuh ekeke~

2012-02-09 22.01.16

Mereka berdarah manis πŸ˜‰ Ayu dan my future brother in law.. Adik..

Dan memperkenalkan.. budak comel aka calon menantu saya muntah ijau mama dan ayah Teha..

Jeng..jeng..jeng..

20120209_221652

Cik Adik Manis Yang Gebusss.. Fatiha Sufia..

20120209_221712

Comel sungguh!

20120209_221742

Feewittt.. Ilham behave pelissss.. ummi tak ajar ngorat anak dara orang tau.. πŸ˜‰

20120209_222025

Teha and Mama Jijie

20120209_223943

Haaaa.. besan dan anak menantu..ekeke.. jangan marah ya Mama & ayah Teha gurau2 je..

Lupa pulak nak snap gambar2 bersama encik2 suami kami.. ampunnnn πŸ™‚

Before membalikkan diri..

20120209_230939

Buah hati pengarang jantung saya.. love both of you!

20120209_231014

Thanks adik2 yang menjayakan program.. nasib baik dorang tak simbah telur dan tepung kat brithday boy kan..hahahaha

++++++

Ok2.. sekarang saya nak buat review pasal Kapten Steamboat & Grill.. mudah2an membantu sesiapa yang menggoogle atau pun sesiapa yang nak mencuba menu2 kat sini..

2012-02-09 21.33.07

Ahoy!Pay only what u eat! πŸ™‚

20120209_222958

Ruangan yang sangat selesa..

20120209_224144

Inginkan privacy? Boleh duduk dalam bilik ni..japanese style sikit πŸ™‚

20120209_224153

Kalau rombongan Cik Kiah ramai..boleh duduk kat meja panjang πŸ™‚

20120209_224317

ini juga..

20120209_224453

Grill in style.. kat luar pun tempat menarik..

20120209_224516

Ok.. kami daha selamat menjelajah deria rasa kami semalam.. πŸ™‚

20120209_224607

Variety of steamboat items.. pilih jangan tak pilih.. ada yang 4pcs RM2.50.. 4pcs RM3.. dan 4pcs RM6.. Choose your choice!

20120209_224624

Grill items..

20120209_224647

Variety of mee.. tak ambil pun sebab tak perasan.. masa nak snap baru perasan.. hehehe

20120209_224723

Sudut permainan kanak2.. Ilham belum boleh main suka2 hati lagi ye sayang πŸ™‚

20120209_224818

Desert corner.. ada ice cream, custard, pudding, brownies and cakes..

20120209_224846

ni station ice cream.. dan segala macam pencecah hahaa. boleh gitu ek.. gambar memang blur banyak sebab Ilham dengki ummi..ekeke

20120209_230423

Ok..sempat ambil sehelai nak buat rujukan nak cerita kat blog ngeh2..

Kesimpulannya.. makanannya sangat memuaskan hati especially tang encik kambeng tu. Sedap rempah ratus yang digunakan untuk marinade daging tu. Steamboat kuah tomyam pun sedap. Memang puas hati la dengan harga yang berpatutan. Sangat2 recommended!! Suasana yang selesa dan deko2 yang sangat menarik. Layanan staff pun memang memuaskan.Β Peminat2 steamboat macam kami bolehlah try kat sini. Boleh ajak saya sekali πŸ˜‰ Ok sekian menceceh di petang hari πŸ™‚ Harap2 En. Nazir dan adik2 berpuas hati.. doakan saya murah rezeki jom kita makan besar lagi.. aeh dah macam pantun pulak ngeh3~

p/s Encik Nazir kata kawan2 dia ajak bersteamboat kat Mount Austin next 2 weeks.. hoho.. bestnya dapat join makan ramai2 macam hari tu.. nak ikuttttttttttt πŸ˜‰

Share this nice post:

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor β™₯ Product Review β™₯ Food Review β™₯ Media/ Events β™₯ Advertorial β™₯ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

1 thought on “Babah’s Birthday Celebration @ Kapten Steamboat & Grill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *