Geram + Bengang

28/07/2009

Baru sempat meng’update’ blog.

Sibuk membuat manual untuk e-leave staff. Bunyi macam advance sangat e-leave tu. Tapi sistemnya tak sepenuhnya stabil lagi. Kadang-kadang manusia susah nak terima pembaharuan. Tak kiralah dalam kehidupan seharian atau pun dalam alam pekerjaan. Pembaharuan memang sesuatu yang baik, tapi kadang-kadang menyusahkan.

Menyusahkan dari segi ketidaksediaan sistem tu sendiri. Bengang juga bila sistem masih tak stabil tapi kita dah diarahkan untuk gunakan sepenuhnya. Sekurang-kurangnya bagilah trial period dulu. Emmmm.. tarik nafas dalam-dalam, lepaskan.. sabar je lah~

Sekarang ni ‘lalat’ di ofis mula menunjuk belang. Saya dan dia adalah system administrator untuk department. Haruslah ada kerjasama. Saya tak faham dengan dia. Kadang-kadang nampak dia suka menunjuk-nunjuk dengan boss yang dia seorang yang buat kerja. Saya dan kawan yang lain hanya lihat dan diamkan saja. Malas nak layan. Semakin hari semakin tensi. Rasa seperti mahu men’jotos’ kepala dia. Geram, bengang bercampur aduk dalam diri.

Sabar Hernee, sabar.


[Nota Hati: Saya dah menamatkan ‘Ilham Hati’ dengan jayanya malam tadi]

post signature

Share this nice post:

14 Comments

  • Zuhaini

    28/07/2009 at 2:21 pm

    sabar ya.. 🙂 lama-lama dia paham la style cik hernee bekerja.. 🙂

  • hajarus

    28/07/2009 at 2:21 pm

    wah… situation yang memang sangat bengang kalau dah camtukan kak… huhuhu…

  • ♥Hernee Nazir♥

    28/07/2009 at 2:26 pm

    Zuhaini>>tq zuhaini..biarkn dia..mls nk lyn..

  • ♥Hernee Nazir♥

    28/07/2009 at 2:28 pm

    hajrus>>btul la hajar..pning kpale trus..

  • ~Atie+Farid~

    28/07/2009 at 2:47 pm

    uish….kalau atie..atie duku2 pale die,….hehehe

    sabar2 ye

  • ninie

    28/07/2009 at 3:35 pm

    sabar herneee….lama2 ok la tu

  • ::Umi Sufira::

    28/07/2009 at 3:47 pm

    Sabar yer Cik Kak!:)

  • ♥Hernee Nazir♥

    28/07/2009 at 4:06 pm

    ~Atie+Farid~>>mmg pn ..gram..

  • ♥Hernee Nazir♥

    28/07/2009 at 4:06 pm

    ninie>>die dh btahun2 kt cni kak..sush tu nk ubh..

  • ♥Hernee Nazir♥

    28/07/2009 at 4:06 pm

    Umi Sufira>>tq Mimi..

  • Siti @ nurie

    28/07/2009 at 4:27 pm

    nak siti tlong jotoskan tak?..he he he…tgokkan je dia tu…

  • ♥Hernee Nazir♥

    28/07/2009 at 4:36 pm

    Siti>>a'ah blh gak..

  • Mummy Dasy

    28/07/2009 at 8:42 pm

    meh bagi nama biar aku jotos2kan… Capt. ko tu pun aku nak jotos2 gak eh terlebih plak

  • ♥Hernee Nazir♥

    29/07/2009 at 8:53 am

    Mummy Dasy>>hahahaha..wei boss aku x bslh.nape ko nk jotos die..hehehe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: