Tag: Kimchi

DDHN – Menu of The Day 220917

Menu cuti Awal Muharram. Menu bercelaru hahaha. Ummi acah-acah tekak orang Korea, tapi anak-anak memang tekak orang Melayu sejati. Jadi Ummi kena masak menu yang kenepati citarasa semua. Menu acah-acah Korea Ummi. Tak lain tak bukan, daging pedas ala Korea versi Ummi Ilhams. Jangan comparekan dengan versi Korea betul-betul tau hehehe. Dari pagi Ummi defrozekan

31 Days Challenge by JDT Blogger–Day 21

haii..haiii..haiii.. sampailah kita ke hari yang ke 21. tinggal 10 hari je lagi cabaran JDT Blogger ni. lepas ni harap2 istiqomah mengupdate blog ya sebab dah konsisten update sebulan hehehe. cabaran hari ni “Makanan Kegemaran Selain Makanan Melayu”. ok banyak sebenarnya tapi ummi ilhams pilih Korean Foods ya hehehe. kenapa korean foods? sebab tetiba sekarang

DDHN | Resepi Sup Kimchi

saya bukanlah fanatik korean foods mahupun drama bersiri korea, (kecuali masa pregnant ilham) tapi setiap kali saya tengok korean foods tekak saya menjerit2 nak makan. cehhhh gitu. rasa macam ya Allah sedapnya. padahal tengok gambar jek kot. antara menu yang saya jadi terkecur air liur bila tengok sup kimchi. makanya saya pun mencubalah kebetulan stok
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!