31 Days Challenge by JDT Blogger–Day 21

25/01/2017

bibimbap

haii..haiii..haiii.. sampailah kita ke hari yang ke 21. tinggal 10 hari je lagi cabaran JDT Blogger ni. lepas ni harap2 istiqomah mengupdate blog ya sebab dah konsisten update sebulan hehehe.

cabaran hari ni “Makanan Kegemaran Selain Makanan Melayu”. ok banyak sebenarnya tapi ummi ilhams pilih Korean Foods ya hehehe. kenapa korean foods? sebab tetiba sekarang ni jatuh cinta makan makanan korea hahaha. tapi tak lah hard core sangat pun.

gambar atas tu pertama kali mencuba bibimbap yang kekonon nak masak sendiri. sudahnya order je dengan Halmeoni Kitchen. TQ leen. syok juga makan bibimbap. boleh try masak sendiri nanti.

sup kimchi

dulu tak suka kimchi. sekarang i’m in love with kimchi ekekeke. suka sangat rasa kimchi tu. hari tu test buat sup kimchi. yummmeeeeehhh. boleh refer post ini. [RESEPI SUP KIMCHI]

daging goreng pedas korea

yang ni saya mencuba masak daging goreng pedas korea, tak pastilah sebutan koreanya apa. ni ke bulgogi? sama ke? tapi yang ni memang favouritelah. babah ilhams pun kata sedap. dah 3 kali juga masak ni. selain dari korean foods ummi ilhams suka juga makan western foods hehehe. janji sodap dan halal hehehe.

korang suka makan makanan apa selain makanan melayu? jom share!

teruskan menyokong #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Share this nice post:

2 Comments

  • KakNa

    27/01/2017 at 1:05 pm

    memang peminat korea dia ni . hehe.. nampak sedap tu .

    1. Hernee Nazir

      27/01/2017 at 1:07 pm

      hahaha..peminat sikit2 jek..ekekeke

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: