31 Days Challenge by JDT Blogger–Day 21

bibimbap

haii..haiii..haiii.. sampailah kita ke hari yang ke 21. tinggal 10 hari je lagi cabaran JDT Blogger ni. lepas ni harap2 istiqomah mengupdate blog ya sebab dah konsisten update sebulan hehehe.

cabaran hari ni “Makanan Kegemaran Selain Makanan Melayu”. ok banyak sebenarnya tapi ummi ilhams pilih Korean Foods ya hehehe. kenapa korean foods? sebab tetiba sekarang ni jatuh cinta makan makanan korea hahaha. tapi tak lah hard core sangat pun.

gambar atas tu pertama kali mencuba bibimbap yang kekonon nak masak sendiri. sudahnya order je dengan Halmeoni Kitchen. TQ leen. syok juga makan bibimbap. boleh try masak sendiri nanti.

sup kimchi

dulu tak suka kimchi. sekarang i’m in love with kimchi ekekeke. suka sangat rasa kimchi tu. hari tu test buat sup kimchi. yummmeeeeehhh. boleh refer post ini. [RESEPI SUP KIMCHI]

daging goreng pedas korea

yang ni saya mencuba masak daging goreng pedas korea, tak pastilah sebutan koreanya apa. ni ke bulgogi? sama ke? tapi yang ni memang favouritelah. babah ilhams pun kata sedap. dah 3 kali juga masak ni. selain dari korean foods ummi ilhams suka juga makan western foods hehehe. janji sodap dan halal hehehe.

korang suka makan makanan apa selain makanan melayu? jom share!

teruskan menyokong #jdtblogger #31dayschallengebyjdtblogger

Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

2 thoughts on “31 Days Challenge by JDT Blogger–Day 21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: