Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka

Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka. Assalamu’alaikum. Ini kisah homeschool activity sebelum Ummi bersalin. Kiranya memang minggu last sebelum Ummi terdampar di hospital hehehe. Dah lama sebenarnya Ummi nak ajak The Ilhams buat projek telur dan cuka ni tapi asyik tergendala je. Akhirnya Ummi tunaikan juga. Bahan-bahan untuk menjalankan aktiviti EksperimenTelur & Cuka. 1.…Continue reading Homeschool Activities | Eksperimen Telur & Cuka

164 total views, 4 views today

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah

Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah | Assalamu’alaikum. Semenjak berkecimpung dalam dunia pemanahan.. wahhhhh ayat Ummi ko hahaha memang bila ada masa terluang weekend or weekdays Babah akan ajak dua orang hero ni berlatih memanah. Lokasi memanah ni di sekitar kawasan office dan stor Tok Ayah hehe. Masa ni kawasan ni belum ditambak.…Continue reading Aktiviti Petang Ahad – Memanah Bersama Cikgu Babah

141 total views, 1 views today

Messy Play Sangat

Assalamu’alaikum.. Cerita terperap 3 bulan ekeke. Ummi ambila peluang kasi can abang-abang ni bermessy play selepas berlatih menanah bersama Cikgu Babah. Port latihan memanah tak lain tak bukan tanah lapang di office Tok Ayah. tapi sekarang Babah dah tukar port baru. Nanti cerita entri lain. Sekarang kita fokus kat messy play. View this post on…Continue reading Messy Play Sangat

122 total views, 1 views today

HS Johor | Choo.. Choo.. Train to Kluang Johor (Family Trip) – 4 May 2019

HS Johor Choo Choo Train Kluang (Family Trip) 4 Mei 2019 Saturday 9 am-6 pm Let’s do this adventure of train trip & nature exploration together ❤ -Zenxin Organic Farm -Gunung Lambak (hiking/waterpark) limited to 44 person only wassap us now to book your slot *detail payment will be inform in the group www.wasap.my/60137972196/choochootrainkluang 233 total…Continue reading HS Johor | Choo.. Choo.. Train to Kluang Johor (Family Trip) – 4 May 2019

233 total views, no views today