Category: Ummi Ilham at Work

PTP Food Fair 28 – 29 Mac 2018

Semalam punya cerita, demi memberikan moral and of course money support kepada PTP Food Fair, sanggup Ummi tak bawa bekal untuk lunch tau hahaha. Poyo sangat statementnya. Pukul 12.45pm dah turun menuju ke lokasi Food Truck. Panas memang berdenting ting ting tang ting tapi ku gagahi jua. Ada lebih kurang 9 food trucks dari Johor

Nasi Kerabu Di Hari Rabu

Morning uolls. Saja nak post gambar yang melaparkan ini. Ummi breakfast nasi kerabu daging bersama paru sambal. Fuhhhh.. sedap sehingga menjilat jari hahaha. Korang breakfast apa hari ni? Mana beli? macam biasalah kirim dengan Om Wan dari Pulai Indah sana. Jauh tau beli breakfast hehehe. Oklah, i is busy. Babai!

Sambutan Maulidur Rasul Surau At-Taqwa PTP

Cerita 2 minggu lepas, alhamdulillah diberi kesempatan untuk join Sambutan Maulidur Rasul Surau At-Taqwa, PTP bersama officemate aka geng makan Kak Leen. Penceramah jemputannya pun hebat orangnya, Tuan Guru Syeikh Nuruddin Marbu Al-Banjari Al-Makki. Pertama kali dengan ceramah beliau secara live. Sempat snap dari kejauhan. Alhamdulillah semoga sedikit sebanyak inti pati ceramah ni dijadikan pedoman

Majlis Kesyukuran & Doa Selamat Corporate Assurance & Marine Services Department–17 November 2017

Hari Jumaat lepas tingkat 6 aka office Ummi ada buat majlis kesyukuran dan doa selamat. Majlis ni anjuran Corporate Assurance tapi bergabung dengan department Ummi la, Marine Services Department. Almaklumlah dah duduk satu floor kan. Majlis ni pun bertujuan untuk mengeratkan silaturrahim sesama kami. Ini masa sebelum majlis. Muka masing-masing menahan lapar sambil tolong rewang

Pindah Semula Kepangkuan 6th Floor

Saja nak simpan dalam blog sebagai kenangan. Hari Isnin officially, kami dah berpindah semula ke office sweet office di 6th floor. Hamboiiii sweet sangat hehehe. Semasa proses renovation. Pandangan dari depan. Dah siap dan jadi lebih luas ke belakang. Pandangan dari belakang. Penghuni dah bertambah, jadi marilah kita sama-sama ber”Muafakat Johor” kat dalam office ni

Breakfast of The Day 021017

Semalam belanja barang dapur, Ummi grab sebungkus roti Gardenia Canadian Purple Wheat 100% WholeGrain (nama penuh ok) hahaha. Cekonon nak breakfast menu sihat sikitttttttttt la. Pagi Ummi bawa roti ke office plannya nak beli telur rebus kat cafe. Sekali tengah syok godeh PC, Kak Mek datang berlenggang kangkung bawa beg. Rupanya dia bagi rendang daging
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!