Training Office 365

Training Office 365 | Assalamu’alaikum. Selit cerita Training Office 365 beberapa minggu lepas untuk sebahagian staff dan Ummi adalah salah sorangnya. Babah dah selamat jadi Train-the-Trainer. So kalau Ummi blur tak faham trainer dah ada kat rumah ekekeke.

IMG_20190613_115051

Sajalah simpan buat kenangan. Kami baru nak migrate ke Office 365.

IMG_20190613_115307

Office 365 ni nampak memang best kalau digunakan sepenuhnya. Hopefully bertambah mudahlah keja-kerja kami lepas ni. Semua ada mobile apps, download je lah mana perlu, Outlook, Planner, Team. Microsoft Team tu ala-ala whatsapp juga. Boleh chatting bagai voice call/ video call. Tapi of course lah untuk urusan kerja. Ko nak sembang mambang membawang sila guna whatsapp ya Kak Senah.. Pak Abu.. hahaha. Update dalam Team hal kerja je, ko pergi hujung dunia ke tak payah update location dalam Team hakak rimas tengok. Ko kemas rumah pun tak payah update dalam Team tau. Hakak kemas juga rumah tapi akak dediam je hahaha.

IMG_20190613_124508

Last session before habis training ada simple quiz guna apps KAHOOT! Soalan-soalan adalah berdasarkan Office 365 yang dah dipelajari. On your mark get set go! Sejuk tangan Ummi nak menjawab. Ada 5 soalan je pun, semua peserta kena download apps KAHOOT! di handphone masing-masing dan register. Tidak kusangka, setiap soalan Ummi adalah the first one yang answered with the correct answer. Wahhh gitu. And the result.. Ummi dapat jadi Champion hahaha with total of 5,330 points hahaha. Alahhhh soalan senang jek pun dan kebetulan bila fokus lajulah otak berfikir dan menjawab nasib je tu. Jangan propa!

IMG_20190613_125304

Ok ini hadiah untuk Ummi, folder file Office 365 beserta 2 pcs of Kit Kat yeay! Now, we are still waiting for the full migiration of email and etc. Ok till then, sambunglah bila Ummi ada kesempatan menaip dan yang penting RAJIN nak menaip sambil meriba budak cenonit yang special tu ekekeke.

 305 total views,  1 views today

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!