#ummiilhamsminigarden | Dah Ada Rumput Yeay!

ummiilhamsminigarden | Dah Ada Rumput Yeay! |Assalamu’alaikum. Cerita tentang Ummi Ilham’s Mini Garden lagi. Yes of course! My own self therapy. Ketenangan itu datang bila tengok pokok-pokok menghijau. Ummi masih dalam usaha menambah koleksi dan mencantikkan lagi mini garden sekangkang kera Ummi ni. Thanks a lot Babah yang support. Babah juga lah yang cadangkan tambah…Continue reading #ummiilhamsminigarden | Dah Ada Rumput Yeay!

69 total views, no views today

#ummiilhamsminigarden | Penambahan Pokok Baru Lagi

Pertambahan Pokok Baru | Assalamu’alaikum.. Update kebun mini Ummi. Lepas pantang semangat berkoabr-kobar semula. Hari-hari Ummi duk scroll IG tengok pokok-pokok rare aduhaiii makin membuak semangat tu. Sebelum Ummi mula naik kerja awal bulan hari tu, Ummi sempatkan diri melawat nursery hahaha. Melawat la sangatkan. Melawat sambil membeli sepasu dua pokok hehehe. Terapi uols terapi..…Continue reading #ummiilhamsminigarden | Penambahan Pokok Baru Lagi

124 total views, no views today

#ummiilhamsminigarden | Pokok Bunga Baru Yeay!

Assalamualaikum.. Dah lama tak update pasal pepokok di Ummi Ilham’s Mini Garden ni kan. 27 April yang lepas, Babah belikan dua pokok baru untuk menambah seri kebun sendu Ummi ni ekeke. Tambahan dua beg tanah. Ummi ni tak pastilah, semangat berkobar-kobar nak menghidupkan semula kebun sendu hahaha. Dia memang gitu kot time beranak kecil ni…Continue reading #ummiilhamsminigarden | Pokok Bunga Baru Yeay!

97 total views, 1 views today

Update Ummi Ilham’s Mini Garden 100417

Setelah lebih kurang seminggu berkampung di hospital, minggu-migguan kemudiannya tu balik kampung dan ada aktiviti-aktiviti lain kebun mini Ummi memang terabai. Ada pokok yang mati, ada pokok yang tengah nazak, ada yang koma hahahaha. Sudahnya semalam sempat-sempatkan diri untuk bersihkan apa yang patut. Dua-dua hero kecil pun sibuk nak tolong. Tapi tolong sembur air la…Continue reading Update Ummi Ilham’s Mini Garden 100417