Category: Ummi Ilham’s Mini Garden

Cara Mudah Pembiakan Pokok Lidah Mak Mentua Menggunakan Air (Water Propagation)

Cara Mudah Pembiakan Pokok Lidah Mak Mentua Menggunakan Air (Water Propagation) | Cerita masa PKP, lama sangat kan terperuk di rumah jadi macam-macam aktiviti dibuat. Antaranya macam biasalah membelek Ummi Ilham’s Mini Garden. Ummi lupa sebenarnya bila mula Ummi potong keratan Snake Plant aka Lidah Mak Mentua rasanya macam dalam bulan April eh kejap macam

“Water Propagation” Bagi Indoor Plants Versi Bajet

“Water Propagation” Bagi Indoor Plants Versi Bajet | Assalamu’alaikum. Acah-acah nak buat water propagation untuk indoor plants ala-ala mat saleh dalam instagram. Nak guna balang comel-comel tu tak ada. No hal babe! Tak payah kemurungan. Ada cara bajet buat apa nak pening-pening ye dok. Hobi kita kadangkala memang memerlukan kita mengeluarkan sedikit bajet, tapi kalau

#ummiilhamsminigarden | Penambahan Pokok Baru Lagi

Pertambahan Pokok Baru | Assalamu’alaikum.. Update kebun mini Ummi. Lepas pantang semangat berkoabr-kobar semula. Hari-hari Ummi duk scroll IG tengok pokok-pokok rare aduhaiii makin membuak semangat tu. Sebelum Ummi mula naik kerja awal bulan hari tu, Ummi sempatkan diri melawat nursery hahaha. Melawat la sangatkan. Melawat sambil membeli sepasu dua pokok hehehe. Terapi uols terapi..

#ummiilhamsminigarden | Sesi Melawat Tanaman Atok Tipah

ini hasil masa balik kampung public holiday awal muharram. memang dah cakap dengan babah, sampai kampung nanti nank minta benih2 pokok dengan mak hehe. sebelum balik petang tu kita meronda keliling rumah. carilah pokok2 yang boleh ditanam dengan mudah dan pokok2 yang berfungsi untuk masakan. itu dia hasilnya.. dapat anak pokok kunyit. hehe. kes mengelat

#ummiilhamsminigarden | Mari Menanam Pokok Bersama Abang Ilham

kesinambungan dari episod yang lepas,ummi tak sabar2 dah nak ajak abang ilham bercucuk tanam.abang ilham pun excited yang amat siap bagitau cikgu dia nak tanam pokok dengan ummi.sebenarnya niat nak bercucuk tanam ni makin membara kerana bebetulan ilham tengah belajar tajuk kebun sayur dan percambahan biji benih di sekolah. bahan2 yang ummi siap2 sediakan macam
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!