Category: My Breastfeeding Journey

Carta Tahap Perkembangan Pertumbuhan Gigi Bayi

alhamdulillah gigi encik syamil dah menunjukkan bayangnya.bukan sebatang.. tapi dua batang sekali tumbuh. erkkkkkkk.berdebar2 jantung ummi hahaha. seriau syamil main ketap2 gigi gitu kan. alhamdulillah 6 bulan dah keluar gigi, lewat sebulan dari abang ilham.abang ilham masa 5 bulan dah menyusul gigi dia.alhamdulillah setakat ni gigi abang ilham masih penuh lagi.tak ada yang rompong2 rongak2

WBW Challenge 2015 | Aug 7– What World Breastfeeding Week Means To You

Apa makna “World Breastfeeding Week” kepada saya? pendapat saya sebagai ibu yang menyusukan anak 100% dengan susu ibu dan juga sebagai seorang Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC), WBW sangat2 bermakna bagi memupuk kesedaran di kalangan ibu bapa di seluruh dunia tentang kebaikan susu ibu untuk anak2 kita.  menyusukan anak adalah fitrah kejadian manusia. tiada siapa

WBW Challenge 2015 | Aug 3 – My Personal Breastfeeding Experience(s)

alhamdulillah walaupun baru je beranak 2. syukur kepada Allah, saya berjaya menyusukan anak saya muhammad ilham syahmi selama 2 tahun 11 bulan. pencapaian hidup yang tak pernah terjangkau di fikiran saya. berkat niat, usaha tanpa gagal saya juga mampu lakukannya seperti ibu2 lain. yang paling utama bantuan dari Allah yang menganugerahkan saya susu ibu yang

WBW Challenge 2015 | Aug 2 – Inspiration, Advice Or Encouragement

INSPIRATION inilah sumber inspirasi saya untuk meneruskan perjuangan menyusukan anak2 dengan susu ibu. ummi sayang semua! muahciked! 😉 ADVICE nasihat saya kepada semua ibu2 di luar sana, tanamkan niat seawal dari waktu mengandung. teruskan berdoa semoga Allah permudahkan urusan penyusuan kita. insya Allah dengan niat murni kita tu, Allah mudahkan segala urusan. yang penting usaha..

WBW Challenge 2015 | Aug 1 – Why I Choose/ Chose To Breastfeed

Mengapa saya pilih / memilih untuk memberikan susu ibu | ayat2 skema | payu dara wanita adalah anugerah Allah yang sangat2 istimewa kerana dapat membekalkan susu untuk anak-anak mereka. penyusuan susu ibu mengandungi 1001 hikmah kepada ibu dan anak. penyusuan susu ibu digalakkan dalam Islam kerana susu ibu adalah yang terbaik untuk bayi. tahap awal

Happy World Breastfeeding Week 2015!

Happy World Breastfeeding Week 2015 mommies.. 1 – 7 August 2015 Breastfeeding and Work Let’s make it work!! few ideas from World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) for WBW 2015 planning process: credit info: http://worldbreastfeedingweek.org/ ———————————————————————— jangan kata ibu2 yang berkerjaya tak mampu menyusukan anak dengan susu ibu secara eksklusif. tiada yang mustahil. hendak seribu

Syamil’s First Solid Food

semalam ummi dengan gigihnya menyediakan puree apple untuk syamil. resepi puree apple next entry ye. asing2 senang nak refer. tengahari puree nya dah siap tapi memandangkan tuan punya badan syok tidur. ummi terpaksa postponed sesi makan ke petang. tak sampai hati nak kejutkan dia bangun tidur kan hehehe. kalau dulu abang ilham start solid food
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!