Home » Pengalaman Membuat Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Pengalaman Membuat Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Pengalaman Membuat  Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Pengalaman Membuat Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah | Pertama kali seumur hidup Ummi mendapatkan servis whitening treatment atau rawatan pemutihan gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah, Johor Bahru.

Pengalaman Membuat Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Mula-mula sampai macam seram sejuk jugalah nak melangkah masuk jumpa dentist hahaha. Dari kecil memang gitu la kan sebut je jumpa doktor gigi memang takut. Kecut perut weh rasa nak lari dari sekolah hahaha. Ummi punya berdebar masa sampai je klinik macam nak masuk labour room hahaha. Over! So far so good! Awal-awal ada nyilu sikitlah.

Pengalaman Membuat  Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Ummi dah siap-siap buat appointment jadi sampai sana Ummi perlu mengisi borang.

Pengalaman Membuat Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Sebelum meneruskan misi memutihkan gigi, doktor buat scaling dulu bersihkan dan menghilangkan plak pada permukaan gigi. Dah lama Ummi tak buat scaling ni. Selalunya scaling ni part paling menyilukan tapi alhamdulillah berjaya juga doktor meneruskan proses scaling tu.

Pengalaman Membuat  Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Kemudian, doktor buat polishing iaitu membersihkan kesan warna pada gigi akibat dari pemakanan kita contohnya kesan kopi, teh, rokok etc.

Lepas scaling dan polishing dan settled barulah doktor buat whitening treatment.

Pengalaman Membuat Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Di i-Sihat ni, rawatannya dibahagikan kepada 3 sesi, setiap sesi jangkamasanya 10 minit.

Alhamdulillah selesai 3 sesi, gigi Ummi nampak ada perbezaannya putih dari yang sebelumnya. Doktor nasihatkan dalam beberapa hari ni untuk elakkan makanan berwarna selepas dari treatment.

Pengalaman Membuat Rawatan Pemutihan Gigi di i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Thanks Dr. Thurga dan staff i-Sihat Dental Care Bukit Indah yang sangat peramah. Siap boleh layan gelak-gelak lagi kan. Sambil gigi Ummi dirawat, sambil dengar lagu yang berkumandang di klinik. Hilang la kejap rasa cuak layan lagu-lagu 90an hehehe. Insha Allah nanti Ummi bawa family pula ke sini.

Ruang dalam klinik yang luas dan selesa.

Jom dapatkan pakej whitening untuk gigi korang hari ini! Ada special promo tau! Couple Whitening, percuma Scaling & Polishing.

Harga rawatan bermula Whitening Treatment RM188 hingga RM1500.

SENARAI HARGA RAWATAN GIGI DI i-SiHAT DENTAL CARE BUKIT INDAH

Extraction: RM70- RM 150
Filling: RM70-RM150
Normal Scaling: RM70-RM150
EMS Scaling: RM250-RM300

(Difficult Case – RM 150 An Above)

Gum Laser RM300- RM1500

Scaling + Whitening
Blanc One (1 Cycle): RM 259
Denu Whitening (3 Cycle): RM528
American GLO Science (3 Cycle): RM899

Veneer
Composite (Tampalan) : RM150-RM300 / Per Tooth
Zirconia (Sarung) : RM1300-RM1500 / Per Tooth

Bridge/Crown
Porcelyn Fuse Metal (PFM): RM700
Zirconia: RM1300

Braces
RM3899 (Conventional Braces)
>Deposit: RM300
>Bracket Fixing: RM900
>Monthly Instalment: RM200

Implant Inc Crown
RM5000 – RM7000 (Depend On Tooth Case)

Denture
Acrylic Base: RM300-RM350
Per Teeth: RM50-RM70

Flexible Base: RM650-RM700
Per Teeth: RM50-RM70

Minor Surgery/Root Canal Treatment
RM650-RM1500 (Depend On Tooth Condition)

i-Sihat Dental Care Bukit Indah

Alamat:
No. 87-A, 1st Floor, Jalan Indah 15/2 Bukit Indah, 81200 Johor Bahru, Johor.

Waktu Operasi:
10am – 8pm

Info lanjut, sila hubungi:
wa.me/60127668341

Atau hubungi klinik terdekat anda di :
https://linktr.ee/isihatdentalbranch

Baca juga: Pengalaman Membuat Ultra Soothing Facial di Dermalene Johor Bahru

 244 total views,  11 views today

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!