16 Idea Dekorasi Bilik Tidur Anak Dari IKEA

12/05/2017

Ummi Ilhams memang suka berangan deko-deko. Dari dulu memang suka beli majalah Anjung Seri hehehe. Suka tengok dekorasi rumah nak buat gempak-gempak belum mampu tengok je mampu ekeke. Ini kompilasi Idea Dekorasi Bilik Tidur Anak Dari IKEA. Siapa tak kenal IKEA kan, barang-barang keperluan di IKEA boleh dikatakan mampu milik la. Kalau pandai deko yang murah pun nampak gah, cun lagi cantik.

Jom kita zoom in 16 idea dekorasi bilik tidur anak. (Credit pictures IKEA)

idea dekorasi bilik tidur anak 1

Bilik 1

Menarik putih hijau.

idea dekorasi bilik tidur anak 2

Bilik 2

Ummi suka black and whiteeeeeeeee..

idea dekorasi bilik tidur anak 3

Bilik 3

Katil gabung dengan meja study terus best..

idea dekorasi bilik tidur anak 4

Bilik 4

Sesuai sangat kalau ada dua orang anak bujang.

idea dekorasi bilik tidur anak 6

Bilik 5

Warna dinding menghidupkan suasana bilik.

idea dekorasi bilik tidur anak 7

Bilik 6

Ini pun sesuai untuk bilik anak bujang.

idea dekorasi bilik tidur anak 5

Bilik 7

Alamak pinkkkkkk..comelnya.

idea dekorasi bilik tidur anak 8

Bilik 8

Ini sesuai untuk anak perempuan mesti gegirl suka kan bilik pink..fefeeling princess gitu.

idea dekorasi bilik tidur anak 9

Bilik 9

Warna terang nampak ceria.

idea dekorasi bilik tidur anak 10

Bilik 10

Yang ni nampak soft sikit.

idea dekorasi bilik tidur anak 11

Bilik 11

Ohhh tenangnya banyak warna biru.

idea dekorasi bilik tidur anak 12

Bilik 12

Berkenan tengok katil tu.

idea dekorasi bilik tidur anak 13

Bilik 13

Ini pun cun kan.

idea dekorasi bilik tidur anak 14

Bilik 14

Lagi bilik pink. So sweet.

idea dekorasi bilik tidur anak 15

Bilik 15

Wallpaper tu cantik. Ke cat ek. Nampak simple dan kemas.

idea dekorasi bilik tidur anak 16

Bilik 16

Last but not least, ceria sangat bilik ni mesti anak-anak suka.

Korang kalau nak deko bilik anak-anak boleh la ceduk idea ni. Kalau ada bajet boleh la beli perabot IKEA. Orang Johor mesti dah tak sabar nak shopping di IKEA Tebrau kan hehehe. Samalah kita. Sebelum IKEA buat grand opening meh la kita kumpul duit dalam tabung ayam. Nanti IKEA buka je boleh shopping sambil makan meatball IKEA yang sedap tu hehehe.

Share this nice post:

2 Comments

  • UYUL ROSLI

    15/05/2017 at 9:33 am

    aduhh nice gila nihhh. tak sabar nak ada rumah sendiri nak ada anak sendiri nak deco macam nih.

    1. Hernee Nazir

      16/05/2017 at 4:16 pm

      hehehe cepat cari calon..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: