• Bakal Kembali Semula Menjadi Kaki Novel

    02/06/2018

    Assalamualaikum.. Semalam masa ronda-ronda AEON Mall Bukit Indah, sempat juga singgah di kedai buku Popular. Ummi memang tak berhajat nak beli apa-apa, cuma saja temankan Kak Leen nak cari buku rujukan anak-anak. Pusing punya pusing Ummi terbeli juga set latihan Bahasa Melayu, English, Matematik dan Sains untuk Ilham. Pusing-pusing lagi saja nak cuci mata di…

    Read more
  • Rezeki Babah Memancing Ikan

    03/04/2018

    Macam yang sebelum-sebelum ni Ummi pernha kongsikan hobi Babah Ilhams ni memancing. Semenjak dah tak kerja shift ni, weekend mudah sikit la dia nak spend time untuk layan hobi dia ni. Ini rezeki minggu lepas, Babah memancing di Kolam Pak Abu. Sila abaikan gambar bontot kuali yang hitam tu ya, sila fokus pada ikan. Itu…

    Read more
  • Babah dan Geng Futsal

    23/04/2017

    Malam semalam Babah join geng-geng futsal main futsal di Danga Futsal Centre, Kg. Sungai Danga. Ikut plan asal Babah nak bawa kami semua. Sekali dari pagi bawa ke petang pakcik-pakcik kenet ni tak tidur-tidur. Lepas maghrib Babah cakap kami tak payah ikut nanti bebudak mengantuk nak ajak balik. Ummi redho je, dapatlah update blog hehehe.…

    Read more
  • Aktiviti Memancing Babah dan The Ilhams

    08/03/2017

    Cerita Ahad lepas, Babah nak pergi memancing dengan kawan dia di Tanjung Nelayan Fihing Village, Pendas, Gelang Patah. Babah kata nanti Abang Ilham dah balik dari sekolah bawalah anak-anak ke sana. Ummi ok je. Lepas ambil Abang Ilham dari PASTI, kami tiga beranak terus ke sana. Dari jauh dah nampak bayang-bayang Babah tengah duduk menanti…

    Read more
  • Nak Bercucuk Tanam Katanya :p

    10/09/2014

    cekonon.. ummi ilham ni macam ada angan2 nak bercucuk tanam.. tapi bercucuk tanam yang simple2 jek la.. limited space kan.. pokok kari, pokok limau purut arwah mak masih hidup lagi dalam pasu belakang rumah.. senang le nak mengkari ke mentomyam ke kan..   nak jimat cari jek botol2 terpakai ni kan tanam sayur dalam botol…

    Read more
1 2 3 7
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: