DDHN–Menu of The Day 070517

Janganlah jemu tengok menu yang sama je, ketam yellow. Ummi ni masa ikut permintaan anak-anak. Sebab kalau masak tak ikut selera diorang end up Ummi yang syok sendiri makan sampai kenyang, bebudak tu tak ada mood nak makan. Nanti yang gemuk siapa? Ummi jugaaaaaa.. Tengahari ngelat tak masak. Ini masak petang tadi. Jadilah makan 4Read more

DDHN – Sambal Tempoyak Udang

Menu semalam Sambal Tempoyak Udang. Sebenarnya terbayang-bayang nak makan Sambal Tempoyak Udang Petai tapi malangnya tak ada yang menjual petai sekitar kedai di rumah. Tapi beli jugalah udangnya. Oleh kerana Babah tak berapa gemar tempoyak, maka kita masak udang dua versi. Satu bertempoyak dan satu lagi sambal udang.  Mudah je saya buat Sambal Tempoyak UdangRead more

Breakfast of The Day – 060517

Breakfast hari ni, oleh kerana ada left over sambal udang malam tadi, jadi haruslah difikirkan apa menu yang boleh dipadankan bersama. Paling mudah dan ringkas apa lagi kalau bukan lempeng. Alhamdulillah kenyang bersarapankan lempeng cicah sambal udang. Dua-dua licin kan dah tak membazir. Jam 8 lebih dah siap sarapan terus siap-siap nak ke Tanjung PiaiRead more

Ayam Goreng Rangup Dengan Tepung Goreng Serbaguna Bestari

Orang lain dah lama dah mencuba, kita baru terhegeh-hegeh. Lambat betul tepung goreng serbaguna Bestari ni sampai ke Desa Paya Mengkuang ni ekeke. Dua hari lepas beli, di Kedai Acheh RM9.50. Biasa guna tepung ayam goreng Adabi je, kalau terlebih rajin buat adunan tepung sendiri. Tu kalau rajin hahaha. Ummi ambil yang Asli. Baru nakRead more

DDHN–Menu of The Day 220417

Menu hari Sabtu, pagi sarapan jemput-jemput ikan bilis cicah sos, Abang Ilham makan ketangn goreng je. Tengahari Ummi plan nak masak ikan siakap asam pedas, ayam goreng. Tapi menu Ummi dicaras dek Ilham. Dia kata alaaaa.. Ummi masak Asam Pedas Ayam la. Ummi pasghah je la. Maka terhasillah lauk pauk ni. Sayur malas nak masakRead more

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...