• DDHN – Menu of The Day 280718

    28/07/2018

    Assalamualaikum semua.. Hai mak-mak, masak apa hari ni? Ummi baru panas enjin semula. Lebih kurang seminggu tak pegang senduk kuali hehe. Jadi hari ni Ummi masak la selagi ada kesempatan ye tak. Menu hari ni ada tiga jenis je, tanpa sayur. Malas pula ak masak sayur hehe. Jom tengok apa yang Ummi masak. Daging Salai…

    Read more
  • Ramadhan 2018 – Day 28

    14/06/2018

    Assalamualaikum.. Bila dah sampai dipenghujung Ramadhan, idea nak memasak tu memang ke laut dalam. Lagi otak jem bila anak kau request menu yang sama. Seperti ada batu menghempap kepala dan berpasir tekak membayang menu yang sama itu hahaha. Tapi demi anak-anak ku gagahi menumis menu pilihan hati. Sebenar-benarnya, waktu singgah kedai Acheh tadi Ummi dah…

    Read more
  • Projek Kuih Raya The Ilhams | Cornflakes Madu Giant 2 Seringgit

    14/06/2018

    Assalamualaikum.. Cerita dua hari lepas. Selagi Ummi tak tunaikan permintaan diorang selagi tu soalan “Ummi.. bila kita nak buat kuih raya?” akan terngiang-ngiang di telinga. Haiiisyhhh anak-anak bertuah ni. Tahukah kalian yang sejak kelahiran Abang Ilham, Ummi terus pencen buat kuih raya? Ya kalian tak tahu sebab Ummi tak cerita hehehe. Permintaan Abang Ilham nak…

    Read more
  • Ramadhan 2018 – Day 27

    14/06/2018

    Assalamualaikum.. Menu berbuka puasa kami tiga beranak di hari ke 27. Sebenarnya dah nak sampai waktu berbuka tu tetiba Mama Cu kata nak datang berbuka kat rumah. Ummi ok je, memang ada nasi lebih hehehe. Jom tengok apa yang Ummi masak. Asam pedas ikan separi kata Abang Ilham hahaha. Memandai dia ubah nama Asam Pedas…

    Read more
  • Ramadhan 2018–Day 26

    13/06/2018

    Assalamualaikum awakkkkkk 😉 Ini menu kami anak beranak di hari ke 26. Babah balik awal berbuka di rumah. The Ilhams punya excited macam lima tahun Babah tak balik hahaha. Ok tengok apa yang kami makan. Rezeki dapat merasa ketupat palas dimakan bersama rendang kerang pemberian ibu mertua Mommy Ngah. Sedap hoiiii air tangan mak-mak. The…

    Read more
1 2 3 60
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: