Ramadhan 2017–Day 19

Menu semalam, temanya ringkas janji kenyang hahaha. Ummi tak cerewet bedal jek apa ada janji dapat makan. Sambal Tempoyak Udang. Sambal tempoyak ikan bilis Sufi’s Food tu tumis semula leburlah udang-udang yang ada. Siap! Boleh refer resepi kat sini. Beriya nak resepi bagaikan hahaha. Resepi DDHN – SAMBAL TEMPOYAK UDANG Abang Ilham request nak ayamRead more

DDHN – Resepi Laksa Johor

Setiap kali buat Laksa Johor, memang tetap akan refer resepi Che Mat Gebu. Rasa serasi tekak ni dengan resepi dia. Nah ini resepinya. BAHAN-BAHAN KUAH LAKSA JOHOR 800 gram ikan Japanese Mackeral @ ikan kembong 250 gram isi udang Isi ikan kurau masin sebesar 3 inci x 3 inci, rendam 4 camca besar udang kering,Read more

Ramadhan 2017 – Day 15

Menu Ramadhan hari ke 15 semalam. Malam tadi dah kepenatan tak sempat nak update blog hehe. Semalam kami ada tetamu lagi berbuka di rumah. Siapa lagi kalau bukan Mama Jijie, Uncle Epy dan 3F. Tak dilupakan Babah pelawa Acu Nuar berbuka  kat sini juga. Menu utama kami.. Laksa Johor by Ummi Ilhams. Gigih dari pagiRead more

Ramadhan 2017 – Day 14

Menu Ramadhan hari ke 14 setelah dua minggu kita berpuasa. Hari ni Ummi tak berbuka sesorang. Ummi ditemani Geng Jumaat. Puas memikirkan apa nak masak, akhirnya Ummi pilih homemade steamboat, spicy korean beef dan kimchi. Kita repeat la kali kedua bersteamboat di bulan puasa ya anak-anak. Spicy Korean Beef. Gigih diperap semalaman nak bagi rasanyaRead more