Blogger, Blogger Events, Blogger Invitation

Ilhams @ Thomas Town "Mini & Mighty Malaysia Tour"

20161125_103650

hai uolls. ummi ilhams tak habis lagi nak share pasal mini & mighty. sila tabah dan jangan jemu baca ya. alhamdulillah rezeki ummi merepek dalam blog, dapat pula jemputan untuk launching Thomas Town “Mini & Mighty Malaysia Tour 2016”. rasa ni la event yang memang sempat join. sebelum ni ada event Mamil tak dapat join. ok, pagi2 dah kerah anak2 suami bersiap, macamlah jauh sangat nak ke puteri harbour. jerit pun boleh dengar dari rumah. (ini tipu!)

20161125_103700

20161125_105533

sampai2 kita register dulu ya. ala tak sempat bergambar dengan sophia indeed communications.

20161125_103722

tengok program, start pukul 11am ada masa setengah jam lagi. jomlah kita breakfast dulu di old town white coffee.

20161125_102754

anak2 memang dah excited. tak sabar nak ajak ummi masuk. abang ilham siap cakap dia dah kenyang tak nak makan. aduhaiii.

20161125_103850

entah apa2 gayalah anak2 ummi ni kan. lepas alas perut cepat2 naik ke thomas town.

20161125_105807

20161125_105822

hoyeahhh inilah hero2 yang temankan ummi sambil menikmati free entrance ke thomas town main sampai lebam.

20161125_105900

amboi kantoi.. babah tonjol pipi adik suruh tengok kamera hahaha.

20161125_110012

20161125_110018

20161125_110613
antara media team yang hadir membuat liputan termasuklah blogger chokia aka ummi ilhams Smile with tongue out 

20161125_110408

babah melayan anak2 duduk di bean bag walaupun mula2 dua2 tak redho kena kerah duduk situ hehehe.

20161125_110623

jeng..jeng..jeng..

20161125_110715

welcoming speech by emcee.

20161125_110754

tekun anak2 ummi termasuk babahnya.

20161125_110821

speech by Encik Fahruddin Najumuddeen, General Manager of Thomas Town, Puteri Harbour.

20161125_111357

20161125_111438
launching of Thomas Town “Mini & Mighty Malaysia Tour 2016” yeay!

20161125_111527

group photo session.. ehhhh babah dia sempat menyelit eh.

20161125_111615

tengok anak2 ummi yang over menyelit tepi GM. selamba kodok dia dua beradik dengan gaya sendiri. peninglah photographer nak snap memasing tak reti diam. GM kata “baguslah diorang ni berani, boleh jadi model”. ecehhh.. boleh jek janji payment ada hehehe. boleh pm PA diorang ye encik.

20161125_111830

20161125_111953

sebenarnya kami 4 beranak terover. terduduk kat seat GM kahkahkah. crew thomas town suruh move seat sebelah ekekeke.

20161125_112321

20161125_113158

ok next, new show performance “Sodor Surprise”. syok le budak2 ikut menyanyi menari lagu thomas & friends segala. ilham? hmmm bertuah la kalau dia nak joget.

20161125_113454

20161125_113501

20161125_113536

20161125_113542

semua syok bila belon2 dah berterabur depan mata.

20161125_113623

Q&A session with GM Thomas Town.

20161125_113813

babah kata “ummi tak nak soal apa2 ke?”
ini lucu “eh tak payah la, dengar je la orang lain soal hehehe”

20161125_113943

suka hati dia je merayau budak bertuah sorang ni tau.

20161125_120850

sempat 3 beranak ni posing dengan barney.

20161125_121013

lepas habis sesi Q&A, kami dibawa ke hello kitty town sekejap dan seterusnya sesi pengenalan dengan 70 enjin mini thomas  & friends.

20161125_121022

tengok budak berdua tu kan.

20161125_121119

20161125_121121

adoiii tebal sikit muka, asyik anak2 ummi je ke depan hahaha. lepas bergambar ni kami di jemput untuk makan tengahari. lepas makan boleh main sampai lebam di thomas town. dan jangan lupa tengok pameran enjin2 mini yang lain di Retail Area Puteri Harbour.

20161125_121333

nampak itu budak sudah lapar.

20161125_121442

sementara tunggu babah ambil makanan abang suruh ummi snap gambar dia dan adik.

20161125_122038

jom makan. sempatlah berbual dengan wartawan/ photographer dari Utusan Malaysia. dapat juga kawan baru, blogger Lin dari blog monolog.dalam. akak kan kepoh, ngendeng2 tanya awak blogger ke? macam pernah nampak. rupa2nya geng Selat Tebrau Babywearers hehehe.

20161125_125052

sementara menunggu babah solat jumaat, ummi layan budak cenonit berdua ni di main2 di Thomas Town.

20161125_125227

abang excited ajak naik train.. yeay encik thomas bawa kita ronda.

20161125_132627

lepas tu main kat playground. ummi duduk tepi sambil monitor.

20161125_132806

syamil pun kemain lagi panjat sana sini.

20161125_132902

suka hatilah awak2 nak buat apa pun. janji bahagia. lepas main2 sini masing2 dah penat ajak gerak ke tempat lain. sekali kat stage baru nak mula Thomas Town Track Challenge. ummi suruh abang ilham join. selalunya dia malu2 tapi ni dia berani sesangat haha.

20161125_140359
excited sangat tengok mainan.

20161125_140902

20161125_140921

ummi terjerit suruh dia buat cepat. masa ada 3 minit je untuk siap track tu. tapi ilham boleh berangan hahaha. dalam pada berangan tu dapat juga 3rd place hahaha. tahniah abang.

20161125_141157

ok mata tetap pada track. dia tak puas hati kenapa kena stop hahaha. uii bang itu bukan harta kita. dah habis game sila pulang. hadiahnya dapat mini enjin seketul. henry kot. entah ummi tak hafal karakter thoams & friends hahaha. sedang elok habis je challenge babah pun sampai.

20161125_141728

20161125_141731

sebelum turun ke bawah tengok pameran mini enjin yang lain, kita bergambar dulu. rasanya kali ni banyak gambar babah dan anak2 je hehehe.

20161125_141922

20161125_141923

20161125_142201

tengok tu, anak2 bertuah ummi. nak juga singgah sini dulu. sebenarnya masa ni ummi tengah terpusing2 cari lokasi pameran kahkahkah.

taraaaaa. dah jumpa. hasil dari penemuan Lin. kalau Lin tak inform sah2 akak terus balik dengan hati yang luka ecehhh. sebab babah kata before 3pm kita kena berdezup ke office Iskandar Malaysia. nak collect rezeki tahunan babah hehehe.

20161125_144824

ok, ini dia lokasi pameran 70 mini enjin Thomas & Friends. di ruang Retail Area, Puteri Harbour. sebaris dengan pintu masuk ke Hotel Jen. caro je kalau tak jumpa. insha Allah tak sesat barat hehe.

20161125_145310

ummi nak juga bergambar dengan mini enjin ni. sekali lagi sila jangan lah nama2 karakter ni ya. yang senang2 je ummi ingat hehehe

20161125_144848

20161125_144854

20161125_144913

20161125_144920
20161125_144930

20161125_144947
nahhhhh.. banyakkan.. mesti anak2 uolls suka. dalam waktu2 tertentu diorang akan ada kan quiz. siapa dapat jawab dengan tepat dapatlah hadiah.

20161125_145028
tak dilupakan ada photo contest tau. ummi pun sempatlah snap gambar2 untuk join photo contest. tapi tak upload agi pun kat instagram. kenap baca teliti dulu syarat2 penyertaan. sebab kena letak caption yang catchy. haaa jenuh juga tu nak fikir hehehe.

20161125_145106

20161125_145130

20161125_145143

tengoklah aksi2 dia tu. sampai nak bergerak salty tu kena tolak.

20161125_145153

puas anak tolak, eh bapaknya pula join sekaki. hahahaha. agak2 kalau buat catchy caption boleh menang tak ek? hehehe.

20161125_145235

ala kesian yang sorang lagi ni ha. nak jugaaaaaa tapi malu2 kucing. hehehe. lepas dah pusing2 sekejap kami pun beransur balik. ada misi lain kan. alahhhh pmaeran ni sampai 7 jan 2017 sempat lagi nak datang hari2 pun boleh. larat dengan tak larat jek lah ummi babah nak handle budak2 kecil ni.

20161125_152734

tak berapa minit masuk kereta sorang demi sorang tumbang. adik dah tak boleh handle landing atas bahu ummi terus tidur.

20161125_152744

abang hmmm.. tak nak tidur kat belakang nak juga menempel kat ummi. alhamdulillah seharian yang memang penat tapi kami enjoy.

jom selak goodies bag apa ada isi di dalam.

20161125_103239
alhamdulillah dapat 2 tiket ke thomas town dan hello kitty town. kalau nak masuk lagi tinggal beli 1 je lagii dengan diskaun 20%.

20161125_103257

dapat sehelai t-shirt thomas town. ilham bebel kenapa t-shirt tu bukan untuk budak kecil kenapa untuk ummi hehehe.

20161125_103955

dapat mirror thomas yeay. boleh buat mainan adik.

20161125_103248

dapat CD info kit.. tapi bila ilham buka tak ada file pula hehehe. pasghah je pakcik tu sambilmulut membebel. alahai abang, nama pun barang free. redho jek lah ada kesilapan teknikal kot.

alhamdulillah. settled sudah tugasan ummi. thanks to indeed communications for having me. next event jangan lupa invite lagi ya. ok uolls jangan lupa bawa anak2 ke pameran 70 enjin mini Thomas & Freinds ya. untuk ke pameran di Retail Area tak perlu beli tiket, FOC je. nanti saya share untuk program Puteri Harbour yang lain ya. ok till then, babai!

Share this nice post:

Comments

comments

3 thoughts on “Ilhams @ Thomas Town "Mini & Mighty Malaysia Tour"

  1. Wahh syoknya.. Aritu ada gak buat kat Melaka. Tapi ruang pameran dkat sini kecik sikit la jika nak dibandingkan kat JB.. Untung dapat 2 tiket, mummy dapat satu je..sobsss.. 😀

  2. […] Cerita semalam, Ummi sebenarnya janji nak bawa hero2 kecil ke Thomas Town hari Khamis. Tapi Adik Syamil masih tak sihat dan warded. Kesian kat Abang Ilham tu dia yang excited bila Ummi kata tak jadi dia dah merengek. Nasiblah Mommy Ngah cuti semalam, jadi minta Mommy Ngah bawa dia sekejap. Tiket free memang ada 2 keping Ummi dapat masa event Thomas Town Mini & Mighty Malaysia Tour expired hujung bulan ni. Rasa sayang kalau tak pergi. Boleh baca entrinya di SINI. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *