16 Days Photo Challenge | Day 2–Something Blue

16 Days Photo Challenge | Day 2 – Something Blue menyusul!

sebenarnya saya dah siap2 snap gambar yang “blue” tu.

tapi tetiba sampai office “3 mak dara” kat office berbaju serba biru.

apa lagi.. mintak khidmat photographer tak bertauliah kat office suruh snap gambar sisi kami.

nahhh ni untuk cabaran hari ini.

blue kan? Winking smile

 

IMG_20141017_090629

 

dulu saya memang penggemar warna biru. setiap kali beli baju mesti nak biru. sampai tahap mak bebel hehehe. walaupun sekarang gila pink, biru tetap dihati juga sebab my other half tu peminat biru Smile

warna ni banyak maksud dan mempengaruhi mood seseorang.

Warna laut dan langit. Membawa maksud ketenangan. Warna yang sejuk, damai, sejahtera dan pasif di samping melambangkan keikhlasan dan harapan. menggambarkan keadaan semulajadi seperti pokok dan hutan, kehidupan, kestabilan, kedamaian dan ketulenan. Biru mewakili kesejukan, kejauhan, semangat dan elegan. Di dalam mod negatif, biru memberi implikasi kesedihan, pasif, keseorangan dan kemurungan. Orang yang berminat dengan warna biru ini lebih suka bersosial dan berkomunikasi dengan ramai orang.

semoga di pagi jumaat yang barokah ni, memberikan saya ketenangan sepanjang hari Winking smile

jom share gambar “something blue” anda.

tinggalkan link nanti saya terjah Winking smile

yang nak share di instagram atau facebook boleh tag saya..

FB – Hernee Nazir

Instagram – herneenazir

hashtag – #16daysphotochallenge #ummiilhamphotochallenge

Red heartRed heartJOM JOIN “16 DAYS PHOTO CHALLENGERed heartRed heart

Day 1 – Handwriting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
Posts created 4645

8 thoughts on “16 Days Photo Challenge | Day 2–Something Blue

  1. “This show was a hit on Broadway just a few years ago,” Travis Walter, said. “It’s like the movie, but there’s so much more to it. More plot, more musicmore fun! And if you really want to be part of the action, we have a limited number of on stage seats available.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!