Stok Bahan Masak Dah Ready.. Yeay!

Semangat waja menyiapkan stok bahan2 mentah nak masak. Maklum la saya wanita kekurangan masa. Minggu ni pula En. Nazir kerja shift malam, balik rumah kalau baru terhegeh2 nak kupas bawang memang maghriblah baru siap masak.
Jadi bermulalah operasi mengisar bahan2 di bawah.

  •  1 – Halia
  • 2- Kunyit
  • 3 – Bawang besar + bawang putih
  • 4 – Lada Kering
  •  

    Yeay! dah siap..
    Pada saya ni la bahan paling penting untuk dikisar lebih awal. Kalau bahan2 ni semua dah siap confirm tak ambil banyak masa nak memasak. Sebelum ni saya pernah post satu entri Tips Di dapur Untuk Mereka Yang Kekurangan Masa, kalau belum baca bolehlah menjengah entri tu.

    Rasanya boleh bertahan berminggu2 stok ni. Harap2 tuan rumah bertambah rajin memasak 🙂

    ©Hernee Nazir – Hidung tersumbat~

    4 comments

    1. bestnya kak.. salwa pun nak try wat mcma nie la.. lps da kisar mcm kat atas tue, kiter letak kat ice box tmpt biasa ke kat freezer (beku)..

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *