Tag: Port of Tanjung Pelepas

Majlis Sambutan Maulidur Rasul Surau At Taqwa PTP – 17 Jan 2019

Assalamualaikum.. Cerita semalam, majlis sambutan Maulidur Rasul di Surau At Taqwa, Pelabuhan Tanjung Pelepas. Majlis bermula jam 12 tengahari, tapi 12.30pm baru Ummi terhegeh-hegeh jalan macam peguin ke bangunan PUB. Lama gila dah berbulan-bulan sejak sebelum pregnant Ummi tak berjalan kaki merentas padang ke bangunan belakang ni especially cafe Cengkih. Dah sepuluh bulan uii. Demi

Tahniah T-Team Netballers!

Cerita berlapuk juga ni. Kejadian berlaku pada 4 November 2017. Ikutkan tak berapa nak lapuk sangat la berbanding netball dan volleyball yang tahun-tahun sudah yang tak muncul entrinya di blog Ummi ni hehehe. Tahniah diucapkan untuk Turquoise Netball Team kerana berjaya mendapat tempat pertama dalam perlawanan bola jaring PTP Sports Carnival 2017. Ecehhhh. Tahun ni

Penyokong T-Team Yang Terlambat Sampai

Gambar ni dari facebook Babah. Kami sampai lambat tak sempat la Ummi nak snap gambar sendiri hahaha. Ini semua gara-gara melayan hero-hero kecil main kat playground dulu ni. Ehhh salah Ummi, sebab keluar rumah lambat hehehe. Tahun ni PTP Sports Carnival, Ummi satu team dengan Babah, Turqoise Team (T-Team). So far boleh tahan juga team

Majlis Sambutan Hari Raya PTP 2017

Cerita Jumaat lepas. Gambar-gambar elok diperam seminggu sebab Ummi terlupa nak draft entri masa weekend hari tu ekeke. Cerita Majlis Sambutan Hari Raya PTP 2017. Jam 5pm kami dah turun dari office beramai-ramai menuju lokasi majlis. Masa tu memang masih kosong lagi khemah-khemah kiranya kami antara yang terawal semangat nak makan hahaha. Kami berlima terkedek-kedek

Program Tijarah Ramadhan PTP-LPJ 2017 – Hari Raya Aid Distribution

Alhamdulillah tahun kedua Ummi join lagi jadi volunteer untuk Program Tijarah Ramadhan Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) & Lembaga Pelabuhan Johor (LPJ) –Hari Raya Aid Distribution. Program berlangsung 2 hari, tapi Ummi hanya join hari kedua untuk sumbangan keperluan hari raya kepada fakir miskin, OKU, ibu tunggal dan anak-anak yatim sekitar PTP. Kotak-kotak keperluan hari raya

Jawatan Kosong di Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP)

Hai korang yang mencari pekerjaan, boleh baca info kat bawah ya. Calling all potential candidates, Come and join us and build your career with one of Malaysia’s Busiest Container Terminal. 1. Manager, Business Controller2. Coordinator Quality & Project Support Manager3. Project Planning & Process Manager4. Project Engineer5. Reporting Executive6. Quay Crane Senior Engineer7. Electrical &

Ummi Ilham Dan Kuncu-kuncunya

Cerita semalam. Oleh kerana pagi ni ada audit, maka macam biasa sehari sebelumnya haruslah mak ajak anak-anak buat inspection check lah apa yang patut. Waiting for tango our transportation.. Hari ni kita naik van, sebab kenderaan marine rosak haha. Rasa macam rombongan Cik Kiah pula naik van hahaha. Layankan peminat i ni ajak bergambar background
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!