Travelog Bandung | Farmhouse Susu Lembang

Travelog Bandung | Farmhouse Susu Lembang – Assalamu’alaikum. Sambung dan terus bersambung. Selepas entri Travelog Bandung | Floating Market Lembang marilah kita sambung ke destinasi seterusnya. Mengikut itinerary kami ke Farmhouse Susu Lembang. Tapi masa on the way tu Babah macam nak skip ke sini. Ummi dah agak separa muncung dah hahaha. Akhirnya diorang mengalah,…Continue reading Travelog Bandung | Farmhouse Susu Lembang

65 total views, 2 views today

Travelog Bandung | Floating Market Lembang

Travelog Bandung | Floating Market Lembang – Assalamualaikum. Oleh kerana dah banyak sangat cerita tergantung tersangkut terkelendat jadi Ummi tekad nak siapkan entri Travelog Bandung by hook or by crook. Cekonon je ayat tengah semangat memang lain macam sikit hahaha. Rasa-nya memang genap 3 tahun pun belum tentu siap cerita Bandung ni apalagi cerita Sabah yang…Continue reading Travelog Bandung | Floating Market Lembang

86 total views, 3 views today

Travelog Bandung | Singgah Di Hutan Pinus Cikole Lembang

Dalam perjalanan balik dari Tangkuban Perahu tu, kami melalui hutan pines yang sangat cantik. Serious cantik! Subahanallah. Dah sampai sini haruslah singgah sekejap walaupun tak sempat nak explore semua kawasan Hutan Pinus Cikole, Lembang ni . Kawasannya sangat sejuk dan tenang kerana berada ditengah-tengah kawasan hutan pines yang sangat besar dan tinggi serta tua. Ada…Continue reading Travelog Bandung | Singgah Di Hutan Pinus Cikole Lembang

Travelog Bandung | Natural Strawberry Land & Resto

Sebenarnya Natural Strawberry Land & Resto ni memang ada dalam itinenary kami. Tapi masa sampai sini macam baru nak start gerimis. Toleh kiri kanan macam tak meriah je. Sepi. Krik..krik. Tengok pokok strawberi pun tak ada buah. Ummi sempat la snap sikit. Tanda dah sampai sini kata dia hahaha. Baru nak ajak anak-anak petik strawberi…Continue reading Travelog Bandung | Natural Strawberry Land & Resto