Lagu Raya Evergreen – Setitis Cahaya Di Aidilfitri (Aishah)

Lagu Raya Evergreen – Setitis Cahaya Di Aidilfitri (Aishah)

Lagu Raya Evergreen – Setitis Cahaya Di Aidilfitri (Aishah) | Assalamualaikum. Saja nak merapu raya di hari terakhir berkerja. Lagu Aishah ni antara lagu raya evergreen yang Ummi suka. Boleh meleleh air mata kalau dengar.

Sebenarnya baru je keluar kat Sinar.FM ni. Tu yang terus Ummi rasa nak post kat blog. Nanti Ummi post lagi lagu raya evergreen yang Ummi minat dan boleh buat Ummi meraung hahaha. Lagu raya baru? Hmmmm.. ada yang Ummi suka ada yang tak especially yang mengarut-ngarut macam lagu raya ‘tut” hahaha.

Ok jom nyanyi sambil tengok lirik.

Lirik Lagu Setitis Cahaya Di Aidilfitri – Aishah

Di sekitar suria yang menyinar
Hadirnya mendung meliput cahaya
Di sebalik senyum tawa riang
Timbul tangis hiba di fajar mulia

Kekosongan melanda diriku
Bak sembilu menyayat di kalbu
Mengenang nasib diri sebatang kara
Mengharungi cabaran berliku

Takbir menusuk jiwa ku
Terkenangkan kisah-kisah lalu
Keinsafan menghantui diri
Berkekalan ‘kan ku ulang kembali

Sepatah doa mengiring diri
Setitik cahaya untuk meniti
Pedoman buat di hari muka
Moga ketenangan teman yang setia

Songwriters: Adam Ahmad

204 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Full-time Working Mom @ PTP | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: