Day: June 14, 2018

Ramadhan 2018 – Day 28

Assalamualaikum.. Bila dah sampai dipenghujung Ramadhan, idea nak memasak tu memang ke laut dalam. Lagi otak jem bila anak kau request menu yang sama. Seperti ada batu menghempap kepala dan berpasir tekak membayang menu yang sama itu hahaha. Tapi demi anak-anak ku gagahi menumis menu pilihan hati. Sebenar-benarnya, waktu singgah kedai Acheh tadi Ummi dah

Projek Kuih Raya The Ilhams | Cornflakes Madu Giant 2 Seringgit

Assalamualaikum.. Cerita dua hari lepas. Selagi Ummi tak tunaikan permintaan diorang selagi tu soalan “Ummi.. bila kita nak buat kuih raya?” akan terngiang-ngiang di telinga. Haiiisyhhh anak-anak bertuah ni. Tahukah kalian yang sejak kelahiran Abang Ilham, Ummi terus pencen buat kuih raya? Ya kalian tak tahu sebab Ummi tak cerita hehehe. Permintaan Abang Ilham nak

Ramadhan 2018 – Day 27

Assalamualaikum.. Menu berbuka puasa kami tiga beranak di hari ke 27. Sebenarnya dah nak sampai waktu berbuka tu tetiba Mama Cu kata nak datang berbuka kat rumah. Ummi ok je, memang ada nasi lebih hehehe. Jom tengok apa yang Ummi masak. Asam pedas ikan separi kata Abang Ilham hahaha. Memandai dia ubah nama Asam Pedas

Checklist Raya 2018

Assalamualaikum.. Seperti tahun-tahun sudah, Ummi akan senaraikan checklist raya untuk keluarga kami. Saja je untuk rekod sendiri kan. Kalau korang macamana ya korang monitor untuk pastikan persediaan raya korang settle dengan cemerlang gemilang terbilang? hehehe. Jom tengok checklist Ummi: 1. ZAKAT FITRAH – Alhamdulillah Babah dah settlekan 22 Mei yang lepas. Complete Atok Tipah dan
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!