Kacak Bergaya Di Hari Raya Dengan Kurta KACAX

25/05/2018

Salam Ramadhan & Assalamualaikum..

Puasa tak hari ni? hehehe. Harap yang mampu berpuasa tu puasalah ya kewajiban orang Islam tu. Seminggu dah puasa berlalu, korang dah buat persiapan raya ke? Atau masih belum ada idea warna tema raya tahun ni? hehehe. Meh la sini korang baca cerita Ummi yang belum ada baju raya ni. Semenjak dua menjak Babah korang ni dah berkenan dengan kurta, pantang nampak orang jual kurta laju je nak menyinggah.

_DSC0601.JPG

Terbaru ni masa kami ke Angsana JB Mall sempat juga menyinggah di Butik KACAX. Kenapa tetiba nak singgah? Sebab baca nama KACAX tu je dah buat rasa nak tahu apa la yang duk kacak sangat baju diorang jual ni.

_DSC0595

_DSC0596

Dah masuk ke dalam butik baru la rasa wow kejap. Rupanya ini khas untuk lelaki yang menjual pakaian lelaki dewasa dan kanak-kanak berjenama KACAX. Paling menarik ada kurta keluaran KACAX mempunyai rekaan terkini yang unik dan tersendiri. Kira limited edition la. Ada pelbagai pilihan warna. Ummi dan Babah pun apa lagi, membeleklah dari satu tempat ke satu tempat.

Jom Ummi tunjuk kurta-kurta hot dari Butik KACAX.

kurta kacax modica 1

_DSC0626

Kurta KACAX Modica ni antara yang menarik hati Ummi sebenarnya. Ummi dah bayangkan Babah dan The Ilhams pakai sedondon. Material dari Cotton Linen dengan line cotton floral pada bahagian dada. Kainnya sejuk gitu. Butang  baju dari “Coconut Shell”. Kurta KACAX Modica ni antara kurta yang “best seller” kat sini tau.

kurta kacax mataro

_DSC0620

_DSC0556

Yang ini pula Kurta KACAX #Mataro 2.0 haaaa kelas nama ko. Mataro ni pun nampak smart je. Jahitan memang kemas. Material dari Cotton Osaka, kain sejuk ibarat macam duduk dalam air cond hehehe. Double fold pada bahagian dada tu menampakkan kesasaan si pemakai. Ecehhh. Limited edition ni tau.

kurta kacax gio

 

_DSC0621

Kurta KACAX Gio ni pun antara limited edition dari Butik KACAX. Simple yet elegant gitu. Material dari Cotton Osaka, butang Coconut Shell eksklusif. Nampak ada line kat poket tu kan. Line eksklusif inspired by Gucci.

kurta kacax primo

_DSC0574

Lagi satu menarik hati Ummi Kurta KACAX Primo 2018. Ini pun antara design yang boleh sedondon dengan hero kecil tau. Material dari Cotton Linen. Ada tripple line di bahagian lengan. Rasa macam Ummi yang over rambang mata tau macam la Ummi yang nak sarung kurta ni hehehe.

_DSC0625

_DSC0570

Bukan yang atas tu saja tau, banyak lagi pilihan kurta dari pelbagai jenis material dan design yang unik dan simple. Yang penting kalau korang pakai konfem fefeeling KACAX gitu.

_DSC0566

_DSC0569

Kalau korang nak tahu, Butik KACAX bukan saja menjual kurta, ada juga baju melayu dan kain songket. Cantik-cantik pulak tu coraknya. Nasiblah Babah tu dah banyak kain songket. Kalau tak sure Ummi grab sehelai.

_DSC0600

T-Shirt hipster #KACAX Special Edition pun ada ok. Limited quantity tau. Pat patnya siapa cepat dia punya. Tak dilupakan jogger pants yang sesuai sekali dipadankan dengan kurta KACAX untuk ayah dan anak.

Ok dia dah start mencuba sehelai demi sehelai.

_DSC0587

Yang ni cun.. simple and smart!

_DSC0584

Ehhh yang ni pun cantik juga..

_DSC0592

Kain jenis denim..

_DSC0598

Ehhh rambang mata lagi hahaha..

_DSC0609

Ummi suka yang ni. Agak-agak koranglah, yang mana satu menawan kalbu Babah Ilhams? hehehe. Jeng jeng jeng.. Ummi bagi dua puluh sen siapa jawab dengan betul. Ok masa dah tamat!

_DSC0588

Akhirnya Babah pilih kurta yang ni. Walaupun Ummi pilih si Primo tu dia tak hirau hahaha. Babah ni sejenis yang suka membelek jahitan luar dalam tau. Memang dia perhati satu-satu. Sebab tu kadang-kadang, yang cantik di mata Ummi tak semestinya cantik di mata Babah ekeke.

Eh takkan lah ayah je nak bergaya. Anak-anak pun nak bergaya juga ok. Korang jangan bimbang ada banyak juga pilihan kurta untuk anak-anak dengan lingkungan harga dari mengikut saiz Saiz 1-3 RM69, Saiz 5-7 RM79 dan Saiz 9 RM89.

_DSC0554

_DSC0565

_DSC0613

Ada juga kemeja-kemeja comel tau.

_DSC0615

Nampak tak bila Ummi dah terpesona dengan Kurta KACAX Primo. Smart tau. Material dari linenyang diimport khas. Butang unik dari tempurung kelapa.

_DSC0577

Terus je Ummi cari saiz 3 dan sarungkan pada Syamil. Wowww.. ngam le.

_DSC0580

Abang Ilham mengenakan warna yang berbeza saiz 5. Tangan tu boleh dilipat tau. Ada butang kat situ. Jadi anak-anak tak la rasa rimas.

_DSC0581

Memang susah nak suruh dua-dua hero ni bagi kerjasama nak posing. Sabar je lah.

_DSC0641

Alhamdulillah settle baju raya tambahan hero-hero ni. Sempat juga Ummi bergambar dengan owner Butik KACAX merangkap owner Butik Jamilah, Puan Jamilah yang ramah tamah. Seriuos weh, korang tak rasa asing masuk butik ni. Korang dilayan baik punya. Macam dah lama kenal, selesa nak bershopping. Harga mampu milik tak terlalu mahal dan tak terlalu murah. Kualiti kain memang terbaik. Recommended!

_DSC0638

Babah bersama kurta KACAX idaman.

_DSC0637

Sebelum balik sempat juga bergambar dengan owner KACAX Encik Nik. Thanks Encik Nik dan Puan Jamilah atas layan tip top.

_DSC0647

Siap dapat key chain KACAX tau. The Ilhams dah berebut key chain tu ha. Memasing nak gantung kat beg.

_DSC0648

Nampak tu baru lipat je dah nampak KACAX hehehe. “Ultimate Difference” katanya.

Korang boleh beli secara online atau offline ya.

Istimewa untuk pembaca blog Ummi, ada tawaran menarik untuk korang. Korang boleh dapatkan diskaun sebanyak 20% apabila korang berbelanja di Butik KACAX dengan

‘Promo Code BG07/KACAX’

Cepat whatsapp ke nombor tertera. Tawaran sah sehingga 10 Jun 2018

http://www.wasap.my/60197351037/BG07KACAX

WhatsApp Image 2018-05-24 at 11.08.13 AM

Butik KACAX

L3.41, Level 3
Angsana Johor Bahru Mall
Johor Bahru, Johor.

(Berdepan dengan kedai buku Badan Bookstore)

Facebook :
https://www.facebook.com/KACAXORIGINAL/

Instagram:
https://www.instagram.com/kacax_official

#kurta #kurtakacax #kurtamurah #kurtalelaki #kurtamoden #kurtaraya #kurtaslimfit #kurtabudak #kurtacantik #kurtababy #kurtacotton #kurta2018 #kurtakids #kurtaonline #kurtadewasa #kurtaborong #kurtastylo

Share this nice post:

11 Comments

  • Sis Lin

    25/05/2018 at 9:05 pm

    Memang kacak bergaya bersama Kacax.. Nanti kita nak pergi Isnin ni , nak belikan untuk anak bujang punya persalinan nak masuk Poli…

    1. Hernee Nazir

      28/05/2018 at 1:38 pm

      wahh bertambah koleksi abang amat..

  • Papa Amyza

    25/05/2018 at 11:18 pm

    Rambang mata betul kalau masuk Butik Kacax ni. Semua kurta yang dipamirkan menambat hati dan jiwa. Kalau boleh nak pilih semua koleksi. Memang betul-betul Limited Edition design Kacax ni

    1. Hernee Nazir

      26/05/2018 at 9:09 pm

      tau takpe pak ya.. rasa nak beli semua hehehe

  • Wan Zawawi

    27/05/2018 at 2:45 pm

    Memang kena ambil masa untuk pilih idaman kalbu
    Mana taknya semua rekaan cantik-cantik belaka

    1. Hernee Nazir

      28/05/2018 at 1:33 pm

      kannn akak yang tak pakai kurta pun jadi rambang mata

  • cik tom

    28/05/2018 at 12:30 am

    memang kacax la babah & ilhams pakai kurta kacax ni..semua design nampak stylo dan modern..nampaknya mama kena tunggu butik syantikkkk pulak ke? hehehe….

    1. Hernee Nazir

      28/05/2018 at 1:30 pm

      hehehe tu lah.. mana tau ada rezeki butik syantikkkk hehe

  • Mar Mansor

    28/05/2018 at 1:29 pm

    semua bakal kacax di hari raya.

    1. Hernee Nazir

      28/05/2018 at 3:09 pm

      hehehe kacax la gamaknya..

  • Salam Aidiladha 1439H – herneenazir.com

    23/08/2018 at 8:48 pm

    […] salin baju lain memang sampai ke petang lah diorang dengan baju melayu tu. Babah hanya mengenakan kurta KACAX dan seluar slack. Ummi sarung jubah hitam je dengan tudung […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: