Ramadhan 2018 – Day 4

21/05/2018

Assalamualaikum.. 😉

Buat apa tu? hehehe. Bulan puasa yang tak turun ke dapur untuk masak tu jangan cob-coba nak buka periuk ok kecuali mak-mak hehehe. Ok, ni Ummi nak kongsi menu berbuka puasa kami Ramadhan ke 4. Mana tahu ada ibu-ibu yang kekeringan idea nak memasak. Hari pertama dah makan lauk kari tapi air tangan Nenek. Hari ke empat Babah request kari lagi. Layannnnnnn..

Kari Ikan Unga.. Kari Ummi ni cincai je.. tapi sedap ehhhh.. hahahaha..

Mixed Vege.. dalam tu ada udang, cendawan, bak choi, capsicum, daung bawang, petola. Ummi tumis bawang kisar (bawang besar dan bawang putih), masukkan sos samyeang, masukkan udang dan sayur-sayuran.

Sotong Goreng Tepung Bestari.. Sold out! hehehe. Babah beli sotong fresh memang syok la buat sotong goreng tepung. Lagi la tepung bestari ni sedap rangup. Tapi Ummi pakai tepung bestari yang biasa, stok pedas dah habis lagi pun takut pedas nanti kesian Syamil.

Petang ni macam nak buat mee goreng. Tapi tengok dulu lah, apa request orang bujang yang puasa tu. Ummi ikut je tekak dia. Baru empat hari puasa dia dah counting the days..tak sabar nak habis dan balik kampung beraya sebab nak main bunga api hahaha. Semoga Ilham terus bersemangat nak berpuasa 🙂

Share this nice post:

6 Comments

  • maszull

    21/05/2018 at 3:22 pm

    assalamualaikum hernee…kita ni org pompuan mmg asyik memikir nak masak menu apa setiap hari kan…tapi kalau ada yg bagi idea tu mmg bagus x payah susah payah nak fikir menu masak apa lg….menu yg die org nak pasti laku habisnya….

    1. Hernee Nazir

      21/05/2018 at 6:31 pm

      waalaikumussalam ma.. hehehe betul tu ma..

  • Sis Lin

    21/05/2018 at 3:23 pm

    Yehaaa hrni kita makan luar hahaha, so tak yah pening-pening nak masak apa..tapi balik rumah kembali fikir, nak masak apa sahur nanti hahahaa

    1. Hernee Nazir

      21/05/2018 at 6:31 pm

      perghhh untung awak hehehe.. ooo nak gi angsana eh..

  • kisahsidairy

    21/05/2018 at 3:26 pm

    tak pernah aku tau pun spesies ikan ni..sedap nampak kari umi ilham..ada lempeng pun dah ok ni buat sahur

    1. Hernee Nazir

      21/05/2018 at 6:32 pm

      hahaha laki aku mancing selalu dapat ikan ni eda.. tu yg suka masak kari tu..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: