Lunch Di Atan Seafood Restaurant Tanjung Piai

07/05/2017

Aktiviti hari Sabtu, sebelum meneruskan plan utama marilah kita isi perut dulu. Makan hati juga bila tersaing dengan konvoi kelab kereta perdana. Banyak gila kot.

20170506_123627

Sementara makan hati kena follow trafik yang slow, marilah kita menikmati keindahan daun yang berguguran. Ehhh rasa macam bunga sakura la pulak hahahaha.

P_20170506_125856_vHDR_Auto

Perut Babah, Ummi dan anak-anak haruslah diisi ye uolls. Kang nanti memasing meragam memang mak kau hijau jadinya hahaha. The Ilhams melekat dengan Babah je senang.

P_20170506_125948_BF

Ummi tak heran pun sebab Ummi ada Kakak Zara hehehe.

P_20170506_130021_vHDR_Auto

Lokasi pilihan kami di Atan Seafood Restaurant, Tanjung Piai.

P_20170506_130032_vHDR_Auto

Masa melintas jeti ni, abang Ilham dah terjerit-jerit bagitahu Ummi yang dia nampak tempat Ummi babah work hehehe. Nampak bayang-bayang PTP lah tu. Dia tak tahu Ummi pernah dua tiga kali ke sini ikut Uncle Nazam naik Menara VTS Tanjung Piai tu hehehe.

P_20170506_130154_vHDR_Auto

Selamat datang hehehe.

P_20170506_130348_vHDR_Auto

Awek sorag ni baru nak panas enjin hehehe.

P_20170506_130400_BF

Nampak je muka monyok, tapi dia kemain excited lagi sebenarnya.

P_20170506_130801_vHDR_Auto

Sementara tunggu makanan sampai dia pow Babah aiskrim traffic light.

P_20170506_130825_BF

Ecehhhhh kemain lagi kan.

P_20170506_130850_vHDR_Auto

Dua beranak ni menjengah ikan ahaha.

P_20170506_130859_BF

Kasi can Ummi selfie eh.P_20170506_132136_BF

Ehh ehhhh..Ummi dan hero-heronya.

P_20170506_132215_vHDR_Auto
Kemain lagi adik botak tu heh.

P_20170506_130742_vHDR_Auto

Menu Atan Seafood Restaurant. Jom tengok apa kami order.

P_20170506_132941_vHDR_Auto

Baby sotong goreng tepung. Sedap! Rangup sampai TERorder 2 kali hahaha. Sebab anak-anak Ummi laju makan.

P_20170506_133125_vHDR_Auto

Sayur chapchai.

P_20170506_133441_vHDR_Auto

Ikan siakap 3 rasa.

P_20170506_134352_vHDR_Auto

Tomyam seafood.

P_20170506_135148_vHDR_Auto

Makcik ni makan bertambah-tambah tapi nak lauk kicap dan baby sotong je. Ummi buat muka tak malu minta kicap. Rupanya dia hantu kicap macam Ummi hahaha. Overall, makan boleh tahan sedap. Kalau korang nak makan sambil dituip angin sepoi-sepoi bahasa dan sambil menikmati panorama indah boleh la lepak-lepak di Atan Seafood Restaurant ni ya.

P_20170506_142248_vHDR_Auto

Perut dah kenyang, kami menuju ke lokasi sebenar projek meneroka Tanjung Piai.

P_20170506_142338_vHDR_Auto

 

 

P_20170506_132841_vHDR_Auto

 

P_20170506_132834_vHDR_Auto

 

P_20170506_132650_vHDR_Auto

 

P_20170506_132657_vHDR_Auto

 

P_20170506_132714_vHDR_Auto

 

P_20170506_132735_vHDR_Auto

P_20170506_142306_vHDR_Auto

Share this nice post:

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: