DDHN | Menu of The Day 210117 

menu utama kami hari ni. kari ikan unga. rezeki ikan hasil pancingan babah ilhams sabtu lepas. hari ni baru sempat di kari kan. bubuh tomato dan bendir banyak2. yumeeeehhh.

menu requested by abang ilham, apa lagi kalau bukan ayam red (read: ayam masak merah) kegemaran dia. semalam petang dah booked. pesan berkali2 bangun tidur pesan lagi “ummi jangan lupa masak ayam red”. tapi gambar ni gambar ayam red sabtu lepas ekeke. mabuk ummi asyik nak snap gambar ayam red. sekarang kegilaan terhadap ayam red. ayam yellow (read: ayam masak lemak) dah di reject nya. dia kata saya pening makan ayam yellow ??? lega hati ummi kalau tak naik kuning mata asyik masak ayam yellow ilham.
ohhh penyedap rasa lagi tadi tambahan sambal belacan perah limau kasturi. ajak mami ngah dah mama cu makan kat rumah. sayur tak masak sebab dalam kari dah ada bendir. ummi is ngelat hahaha.

ok itu je lauk kami. uolls masak apa? hehe.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!