Makhluk Berwarna Hijau

25/02/2009
Ahad lepas..saya n En. Nazir hantar Ayu balik hostel..
Ade cerite seram pasal yg adik saya alami kat hostel..
Fuhhhh..meremang bulu romaku..
nie la minah yg kena kacau dengan ….. itu

Last week..adik saya terserempak dengan satu makhluk..
eeee sgt seram saya dengar..
Mase adik saya duk baring kat dlm dorm..
tibe² die ternampak ade something atas locker kaler hijau..
benda itu juga melihat adik saya..
adik saya tergamam..die bace ape yg patut..
maka terkumat kamit la mulut die..
sekejap pas tu benda tu hilang..
die terus bagitau kwn² lain..
dorang buat bacaan Yassin beramai²..

Mase dekat sekolah..
Adik saya rase tak sedap ati..
Kepala die rase sakit yg amat sgt..
Ape die buat semua tak kena..
Kata die mase dlm kelas cikgu siap tegur die..
Keje yg die buat dah siap die padam..
Dah siap die padam lagi..
Pas tu die gi call mak nak cari semangat..
Dah dpt cakap dengan mak die ke toilet..
Die sedar yg die menangis..
Cume die agak terkejut tibe² cikgu die dtg meluru..

“Ayu..kenapa awak menjerit?”
kata ustazah n sorang lagi cikgu

“Aeh..mane ade cikgu..saya pening kepale je”
adik saya jawab

Masing² rase pelik..
Semua cikgu n classmate die berkumpul..
Termasuk la Pak Cu saya..cikgu kat sekolah tu..
Adik saya pun cerita dengan cikgu ape yg die nampak..
Baru la cikgu tahu hal sebenar..
Adik saya ternampak T***L berwarna hijau..
Die memang x sedar masa die terjerit²..
Orang sekeliling je yang sedar..
Cikgu bagi die balik tapi die tak nak..
Die ade azam baru.. Tak nak balik sesuke ati..hehe~
Pak Cu nak bawak balik umah die pun die tak nak..
Alhamdulillah lepas tu die ok..
Mase balik ari tu..
mak dah bekalkan dengan kacang hijau..
(nanti cik …. khayal main kacang hijau)
Mak Cu pun pesan suruh letak benda tajam kat locker..
Petua orang tua² kena ikut gak..
Yang penting baca Yassin selalu..
Harap² cik T***L tak kacau lagi..

Pas hantar die saya n En. Nazir ke Restoran ZZ..
Dah lame tak makan kat sini..
Dulu mase bercinta kami la pengunjung tegar..
Hehehe~ makanan kat sini sedap gile..
(pada tekak saya la)

Mee Hoon Tomyam saya yang punye..




Mee Rebus Tulang En. Nazir yang punye..

Cam biase En. Nazir order Mee Rebus Tulang..
Sangat sedap ok..tapi saya tak rase nak makan yg sama..
Tekak saya teringin nak makan Tomyam..
Rase nak hirup² kuah panas..hehe~
Cam biase gak saya pilih air belimbing..
En. Nazir teh o jek..


licin sudahhh..

See.. habis licin kami keje kan..
Memang sedap..sgt keco tengok makanan En. Nazir..
Maka saya pun mengecek la kat die sket..
(kate sayang wife..mesti bagi walau tak rela..hehe~)
Otak² pun selesai saya kejekan..
En. Nazir sempat jamah sekeping jek..hehe~
Dah siap makan terus balik..
En. Nazir keje malam daaaa…

Share this nice post:

14 Comments

  • Mummy Dasy

    25/02/2009 at 1:35 pm

    terpanjat ngah seram2 bc entry toyol tiba2 kuar gambo meehoon tomyam ingatkan toyol yg makan ghupenye santapan Pn. Hernee hahaha

  • Dida Rahman

    25/02/2009 at 2:18 pm

    hahahahaha… tu lah masa aku nk scroll down aku ingat dia attach gmbr toyol.. pastuh nmpk mangkuk + meehoon…

  • ::Umi Sufira::

    25/02/2009 at 2:30 pm

    Soramnya makcik baca..isk isk isk..

  • .:Hernee Nazir:.

    25/02/2009 at 2:32 pm

    Mummy Dasy>> hehehe..2 in 1.. dah seram2 kite mkn..hehehe

  • .:Hernee Nazir:.

    25/02/2009 at 2:39 pm

    Dida>> Saje bagi gempak..kalau letak gmbr toyol ngan aku2 skali xleh tido kang..hehehe~

  • .:Hernee Nazir:.

    25/02/2009 at 2:40 pm

    Umi Sufira>> tak dpt bayangkn kalau hernee yg jumpe..amit2..mintak dijauhkan

  • miss lady

    26/02/2009 at 9:57 am

    sedap ker mee rebus tulang? X pernah plak try. Kat BP ade x? Leh la try kalo balik kg kat BP nnt. Hehe

  • .:Hernee Nazir:.

    26/02/2009 at 10:44 am

    kat BP tak tau..kt bndr rasenye ade kot..ala susah2 turun JB la trus..bleh gi same2..hehe

  • purple_lav

    26/02/2009 at 12:13 pm

    gulp…gulp..sedapnye sup tulang..tp tak tercapai dek akalku mkn mee sup tulang…camne le rasanye…..

  • .:Hernee Nazir:.

    26/02/2009 at 2:50 pm

    Purple_lav>>fiza mmg sdap banget! ni bukn mee sup tulang. mee rebus ade tulang (gear box).. meh trun JB kite blanje..hehe

  • purple_lav

    26/02/2009 at 4:02 pm

    btl ni…Blanjer yer…

  • .:Hernee Nazir:.

    26/02/2009 at 4:25 pm

    Purple_lav>>boleh jek..no hal..suke dpt geng mkn! hehehe

  • Redbloodsnow

    27/02/2009 at 9:54 am

    toyol tuh nk kene jentik idong die agaknyer..hahaha. sbb tuh arr zie sgt2 x nak dok dorm dulu woooo…zie penakut. kat dorm kan byk kejadian seram mcm tuh

    eee…seram seyyyy 😛

  • .:Hernee Nazir:.

    27/02/2009 at 11:16 am

    Redbloodsnow>>a'ah tu la..ni adik akak snyap jek xde cll2 update psl toyol..agaknye toyol dh insap..hehehe

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: