• Towage Team Beraya di Tug Boat & Pilot Boat

    15/06/2018

    Assalamualaikum.. Kisah dua hari sebelum raya. Seperti kebiasaan, kami dari Towage Section, Marine Services Department akan melawat crew tug boat dan pilot boat sebelum bercuti hari raya. Sambil-sambil ucap selamat hari raya, sambil-sambil bagi kad raya. Tanda bahasa gitu kan. Nak bagi duit raya tak cukup bajet ekeke. Harap boss-boss Kejora dan KOTUG yang terbaca…

    Read more
  • Bila Kau Masih Bekerja Sehari Sebelum Raya

    14/06/2018

    Assalamualaikum.. Anybody in the office? hahaha. Ya, Ummi masih lagi bekerja hari terakhir sebelum cuti raya esok. Kenapa tak ambil cuti? Sebab Ummi tengah menjimatkan cuti untuk plan-plan akan datang hehe. Cuti extra raya ni pun hanya pada hari Isnin. Hari Selasa Ummi dan Babah dah mula bekerja. Nak bersiap ke office pun bercinta hoiiiiiiiii.…

    Read more
  • PTP Food Fair 28 – 29 Mac 2018

    29/03/2018

    Semalam punya cerita, demi memberikan moral and of course money support kepada PTP Food Fair, sanggup Ummi tak bawa bekal untuk lunch tau hahaha. Poyo sangat statementnya. Pukul 12.45pm dah turun menuju ke lokasi Food Truck. Panas memang berdenting ting ting tang ting tapi ku gagahi jua. Ada lebih kurang 9 food trucks dari Johor…

    Read more
  • Pengalaman Makan “Keropok Kulit Sapi”

    27/03/2018

    Korang pernah makan Keropok Kulit Sapi? Sapi tu panggilan orang Indonesia, kita ni panggil lembu hehehe. Ummi memang suka je makan daging lembu, lagi-lagi daging batang pinang. Ada la part-part lembu yang memang tak pernah dimakan. Kalau tulang, babat tu pun Ummi suka. Tapi yang ni kulit lembu. Adomakkkk. Pengalaman pertama makan keropok kulit sapi…

    Read more
  • Lunch Bersama Towage Team di Absolute Thai

    27/02/2018

    Sesi makan tengahari tajaan boss Towage Section. Thanks Capt. Haji Shaharuddin belanja kami bertiga makan. Dari awal sampai ke sudah duk fikir mana lokasi nak lunch, sudahnya kami ke Absolute Thai, Mall of Medini. Memasing kena paksa bergambar. Sila tabah hahaha. Ice lemon tea Ummi yang punya. Balckpepper beef. Tomyam yang sedap amat. Sayur kailan…

    Read more
1 2 3 44
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: