Category: Work

Breakfast of The Day 190917

Hari ni ada budak tak nak Ummi bekalkan apa-apa dari rumah, sebab dia request nak bekal nasi lemak Warung Poyot. Ewahhhh kemain. Ummi layankan je la tapi kena bersiap cepat. Kalau bersiap terhegeh-hegeh memang lambat la sampai sekolah jawabnya. Bila dah tapau untuk Ilham konfem la Ummi nak juga beli sarapan untuk diri sendiri. Jadi

Breakfast of The Day 150917

Breaskfast pagi ni untuk Babah, Ummi dan kawan-kawan office. Roti cicah sambal sardin. Sardin yang semalam la tu, memang Ummi masak untuk bawa bekal pergi kerja hehehehe. Haaaa ini dia jemaah sarapan pagi ni. Purple mata hitamku ekeke. Sebungkus roti Mighty White besar tu dah selamat jadi santapan kami. Alhamdulillah kenyang perut suka hati. Korang sarapan

Sarapan Pagi Dengan Burasak & Lepat Lui

Rezeki hari ni. Menu sarapan pagi kita ditaja sepenuhya oleh Mak Midah, mak kepada Yap. Menu hari raya gitu. Menu tradisi orang Bugis apa lagi kalau bukan Burasak dan Lepat Lui/ Luih/ Lueh. Arwah Mak orang Bugis tapi kami tak reti buat burasak mahu pun lepat lui hehehe. Dulu mak memang tak pernah lupa masak

Ole-ole Dari Langkawi

Thanks Kak Ain, bagi ole-ole dari Langkawi. Dua ketul coklat dah selamat berenang-renang dalam perut. Nutella tu macam sayang nak makan sebab kiut sangat. Ummi ni kalau dah start makan coklat memang rasa nak makan coklat je aduhaiii. Camana nak kurus ni? Kena makan dark chocolate eh kalau nak kurus? hehehe. Meh sponsor dark chocolate

Ummi Ilhams Is Back!

Selamat bertugas untuk diri sendiri. Berat nak buka mata ni hoi. Kelat-kelat gitu. Seminggu terbongkang kat rumah hehe. Semoga dapat menyiapkan kerja-kerja yang tertangguh. Part paling sedih, terbangun lambat. Tak sempat masak bekal huhuhu. Nak makan apa ni lunch? Ni yang gatal tapak kaki nak pergi Subway ni. Hmmmm.. Apa kata Babah? ekekeke.
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: