Breakfast of The Day – 210717

Meriah meja iols pagi ni dengan makanan hehe. Memang lapar sesangat pagi ni sebab malam tadi makan nasi sikit hehehe. Boleh tahan la alasan tu. Menu pertama.. Laksa Pulai Indah hehe. Kirim dengan Om Wan. TQ Wan. Sebungkus RM3. Sebelum ni memang pernah kirim dan disahkan sedap hehe. Menu kedua.. Pulut berlauk 3 pcs RM1Read more

Raya Sedondon

Hari ni boleh pulak pakai warna baju tudung kami sedondon hahaha.  Jadi kami abadikanlah memori berkawan ni. Thanks lah Om photographer walaupun first gambar blur. Hmmmm.. mesti Om sedih tak sedondon dengan kami kan hahaha. Jomlah kita nyanyi lagu Raya Sedondon – Sepahtu hahahaha. Boleh refer lirik kat bawah ni ekekeke. LIRIK LAGU RAYA SEDONDONRead more

Back To The Reality!!!! Erkkkk..

Dah Ummi.. cuti raya dah habisssss. Sila pulang kepangkuan office terchenta. Alhamdulillah hari ni mood Abang Ilham ok bangun pagi. Semalam je la ada drama sebabak. Adik Syamil dari balik beraya malam tadi pun memang dah terbongkang kepenatan. Babah hantar ke rumah Opah pun dia tak sedarkan diri. Dari malam tadi Ummi dah start sotRead more

Ke Jabatan Alam Sekitar Negeri Johor Bersama Cik Noni

Cerita Khamis. Boss suruh join taklimat tumpahan minyak di Jabatan Alam Sekitar Negeri Johor bersama orang kuat HSE Department, Cik Noni. Sebelum tu kami dah siap-siap lunch di Restoran Amphawa Boat Noodle. Punyalah dia ajak kita lalu Lima Kedai dah macam 2 jam nak sampai DOE rasanya hahaha.  Ummi ni bab-bab lukisan memang pantas jek nakRead more

Meeting & Makan

Cerita pagi Jumaat, meeting bersama PTP Pilot dan Tug Boat Master.   Antara yang hadir. Mana Ummi Ilhams? Tu ha kat meja tu tengah ambil minutes of meeting. Bukanlah meeting yang nak difokuskan. Ummi nak fokuskan menu jamuan yang Ummi order ikut tekak sendiri ekeke. Kita buat pra-raya ngeh3 sempena esok puasa. Sila jangan kecamRead more

Tetamu Dari UMT

Cerita Jumaat lepas, Ira dan lecturernya Dr. Asamudin dari Universiti Malaysia Terengganu (UMT). Oleh kerana hakak kena bawa dorang ke wharf jadi akak selitlah cerita masuk blog hakak. Nasiblah sempat sampai PTP sebelum pukul 3pm dari AEON Bukit Indah. Kalau tak memang kosong la markah presentation hahaha.  Buat Port Tour kejap dan turun ke pontoonRead more

Shooting Filem Tamil di PTP

Ehhhh.. saja je jadi mamarazzi pagi ni. Ada hero-hero filem ke drama Tamil tengah nak bershooting di kawasan PTP. Wahhh glamour ko PTP masuk scene filem ke drama dorang. Kalau Hindustan hero handsome-handsome best juga ek. Skodeng dari tingkat 6. Rasa kalau boleh nak tengok diorang shooting hahaha. Ramai betul sampai 3 bas. Mesti 2Read more

Lunch di Restoran Olive Kitchen Puteri Harbour

Hari ni ada lunch invitation. Makan free kat Restoran Olive Kitchen, Puteri Harbour. Rezeki jangan ditolak. Marilah kita membesar bersama. Kami bertiga tumpang Kak Leen. Kali kedua dapat lunch invitation di sini. Dah boleh agak dah rasa menunya hahaha. Menu semuanya Northern Indian Food. Nama memang pelik-pelik kalau yang menu ala carte. Tapi tadi kamiRead more

Lunch With Encik Boss

Lunch kami hari ni ditaja oleh Encik Boss, Capt. Haji. Last minutes plan, tetiba boss ajak keluar makan. Semua tumpang kereta Capt sebab malas nak menapak ambil kereta. Budak tua depan Ummi tu kata nak makan nasi ayam maka ke R&R Gelang Patah la kami berlima. Orang macam biasalah penuh time rehat ni. Nasib dapatRead more

10 Years In PTP (16 May 2007–16 May 2017)

Alhamdulillah. Pejam celik.. pejam celik.. pergi balik.. pergi balik.. dah 10 tahun mencari rezeki di PTP. Sepuluh tahun lepas berita dapat kerja di PTP ni adalah salah satu hadiah hari lahir paling istimewa untuk Ummi Ilhams. Rasa syukur yang amat, sebab masa tu memang niat nak cari kerja tetap nak buat loan rumah untuk arwahRead more