Homeschooling

Sambutan Maulidur Rasul Masjid Al-Irsyad, Desa Paya Mengkuang

cerita semalam.. alhamdulillah kami empat beranak sempat menghadirkan diri dalam majlis sambutan Maulidur Rasul Masjid Al-Irsyad, Desa Paya Mengkuang. plan asal nak join perarakan mewakili jalan masing2 tapi anak2 tak bangun hahaha. sampai masjid pun dah lambat sikit. alhamdulillah ramai yang datang. masing2 menanti ceramah dari Da’i Azam Al-Kankari. tajuk ceramah “Amalan Sunnah Pemangkin Kesejahteraan… Read More Sambutan Maulidur Rasul Masjid Al-Irsyad, Desa Paya Mengkuang

Family's Activity, Homeschooling, Ilham Learning Phase

Ilhams @ Iskarnival Sama-sama 2016, Puteri Harbour

alhamdulillah Iskarnival ketiga dan terakhir untuk tahun ni yang sempat kami join. bulan 10 dan 11 memang pack gila kot jadual. ada jek aktiviti bila hujung minggu. macam yang diberitahu dalam entry lepas, selain nak cuci2 mata di Iskarnival Sama-sama, kami nak teman babah tengok gambar dia di ruang galeri IMKlik tu hehe. nak tengok… Read More Ilhams @ Iskarnival Sama-sama 2016, Puteri Harbour

Family's Activity, Homeschooling

Projek Eksplorasi Johor Bersama Ilhams 2017

credit pic: Tourism Johor tahun 2016 belum pun melabuhkan tirai, tapi ummi ilhams dah berangan.selain dari projek nak ke sabah tahun depan, ummi tengah plan “Projek Eksplorasi Johor Bersama Ilhams”haaa.. ada yang nak join ke? jejomsssss.tapi kena bukak kalendar siap2.tengok dan pilih tarikh betul2 baru boleh mula projek.doakan semoga impian ummi ilhams ni dipermudahkan. ehhhh..… Read More Projek Eksplorasi Johor Bersama Ilhams 2017