Sambutan Maulidur Rasul Masjid Al-Irsyad, Desa Paya Mengkuang

cerita semalam.. alhamdulillah kami empat beranak sempat menghadirkan diri dalam majlis sambutan Maulidur Rasul Masjid Al-Irsyad, Desa Paya Mengkuang. plan asal nak join perarakan mewakili jalan masing2 tapi anak2 tak bangun hahaha. sampai masjid pun dah lambat sikit. alhamdulillah ramai yang datang. masing2 menanti ceramah dari Da’i Azam Al-Kankari. tajuk ceramah “Amalan Sunnah Pemangkin Kesejahteraan […]

Ilhams @ Iskarnival Sama-sama 2016, Puteri Harbour

alhamdulillah Iskarnival ketiga dan terakhir untuk tahun ni yang sempat kami join. bulan 10 dan 11 memang pack gila kot jadual. ada jek aktiviti bila hujung minggu. macam yang diberitahu dalam entry lepas, selain nak cuci2 mata di Iskarnival Sama-sama, kami nak teman babah tengok gambar dia di ruang galeri IMKlik tu hehe. nak tengok […]

Projek Eksplorasi Johor Bersama Ilhams 2017

credit pic: Tourism Johor tahun 2016 belum pun melabuhkan tirai, tapi ummi ilhams dah berangan.selain dari projek nak ke sabah tahun depan, ummi tengah plan “Projek Eksplorasi Johor Bersama Ilhams”haaa.. ada yang nak join ke? jejomsssss.tapi kena bukak kalendar siap2.tengok dan pilih tarikh betul2 baru boleh mula projek.doakan semoga impian ummi ilhams ni dipermudahkan. ehhhh.. […]

Hands On Activities at Iskarnival Naratif, Mall of Medini

seperti yang saya janjikan. antara hands on activities yang telah dicuba oleh abang ilham semasa mengunjungi Iskarnival – Naratif di Mall of Medini tempohari. batik ultraman in the making ??? #ilhamsyahmi #ilhamslearningphase #iskarnival2016 #iskarnivalnaratif #mallofmedini A video posted by Hernee Nazir (@herneenazir) on Oct 16, 2016 at 1:43am PDT proses mencanting batik. batik pilihan batik […]

Ilhams @ Iskarnival-Naratif 2016, Mall of Medini

projek ummi ilhams 16 oktober yang lepas. bawa anak2 ke Iskarnival ~ Naratif di Mall of Medini.hari tu iskarnival ~ kreatif, kali ni naratif pula. this week insha Allah iskarnival ~ sama-sama. memang plan nak completekan ketiga2 iskarnival ni. bagi anak2 explore kesenian dan kebudayaan ecewahhhhhh. iskarnival  naratif kami pergi 3 beranak je tanpa babah. […]

#ummiilhamsminigarden | Sesi Melawat Tanaman Atok Tipah

ini hasil masa balik kampung public holiday awal muharram. memang dah cakap dengan babah, sampai kampung nanti nank minta benih2 pokok dengan mak hehe. sebelum balik petang tu kita meronda keliling rumah. carilah pokok2 yang boleh ditanam dengan mudah dan pokok2 yang berfungsi untuk masakan. itu dia hasilnya.. dapat anak pokok kunyit. hehe. kes mengelat […]