Dah La Blog Bermasalah Ditambah Pulak Dengan Sorang Makhluk Yang Bermasalah.. Haru..

Sebelum ni saya ada baca kat blog kawan2 yang diorang punya komen2 kat entri hilang. Rupanya saya pun alami benda yang sama. Kat Recent Comment ada komennya, tapi bila tengok kat entri komennya tak ada. Kenapa ek? Blog saya yang problem ke blogspot yang problem?  Telinga saya baru lepas berdesing dan panas. Ada sorang makhluk […]

Masalah Gangguan Di Tempat Kerja

tadi dengar HotFM topiknya lebih kurang ni. masalah gangguan di tempat kerja terutamanya dengan rakan2 sekerja. gangguan seksual jga salah satu masalah ditempat kerja juga kan. alhamdulillah setakat ni saya tak pernah mengalami masalah gangguan seksual tu selisih minta dijauhkan. saya yakin ramai antara kita ada masalah ditempat kerja. saya pun alami benda yang sama, […]

Sabar Je lah

Pagi ni tiba-tiba rasa darah tersirap-sirap sedapnya air sirap. Ada seorang Hamba Allah dah spoilled my fasting mood. Aduhai, sabar je lah dengan perangai manusia ni kadang-kadang. Kalau dah kerja awak hantar surat, kenapa mesti nak merungut, nak membebel macam mak joyah eeeeeeeeee.. tak faham betullah. Ada sekali tu, saya pass document pada si Hamba […]

Geram + Bengang

Baru sempat meng’update’ blog. Sibuk membuat manual untuk e-leave staff. Bunyi macam advance sangat e-leave tu. Tapi sistemnya tak sepenuhnya stabil lagi. Kadang-kadang manusia susah nak terima pembaharuan. Tak kiralah dalam kehidupan seharian atau pun dalam alam pekerjaan. Pembaharuan memang sesuatu yang baik, tapi kadang-kadang menyusahkan. Menyusahkan dari segi ketidaksediaan sistem tu sendiri. Bengang juga […]