Solid Food For Baby | Resepi Puree Kentang

nampak macam simple je. pejam mata boleh buat. tapi nak juga share gambar2 semasa mempuree hehehe. tajuk biar gempak ada perkataan “resepi” macam ye ye ooo jek resepi ummi ilham ni kan. ngeh3. jom baca! Resepi Puree Kentang 1) 3 biji kentang (stok 5 hari)2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas […]

Persiapan Aidiladha

hai mak2, dah siap2 ke nak masak apa untuk menu hari raya aidiladha esok? ummi ilham dah ada plan nak masak apa. harap2 sempatlah ye nak bersilat kat dapur sesorang. biasanya dengan mommy ngah, tapi mommy ngah turn beraya dengan family mertua. ini menu yang diangan2kan, nasi impit, kuah lodeh, ayam masak merah dan rendang […]

Foods Review | Menambah Lemak Dengan Burger Bakar Abang Burn @ B.Point Station

kisah dua minggu lepas, hujung minggu kami diisi dengan program melawat anak jiran setaman aka taukey kedai runcit favourite kami anak beranak yang terlibat dalam kemalangan. semoga anis sihat seperti sediakala dan semoga urusan abang din dan kak siti dipermudahkan. lepas balik dari HSA, kami pun tercari2lah tempat nak menjami selera. macam biasa saya akan […]

Sayonara Husna :'(

entri khas untuk husna.. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. (bunyi trademark husna) hahahaha. budak praktikal dari netherland maritime institute. thanks jadi geng makan akak selama 4 bulan ye. merentas padang di waktu panas mahupun hujan sampai tenggelam kasut penguin dalam lopak atas padang hahaha. thanks sudi melayan kegilaan akak dengan geng2 gila lagi 3 orang tu hahaha. kurang dah […]

CAK’s Surprise Birthday Celebration

cerita 14 sept yang tertunda.tetiba  seminggu sebelum kejadian rasa dapat ilham nak buat surprise birthday celebration untuk capt akashah (CAK). haruslah ajak sekali officemate kan. jadi dengan suka hatinya saya collect duit dari diorang untuk beli kek dan makan2 sikit. teruslah usha birthday cake dari puan nanie IG @bynanieskitchen dan idea paling best nak kenakan […]

Solid Food For Baby | Resepi Puree Carrot

masa untuk mencuba puree carrot yeay! abang ilham dulu awal2 ummi dah bagi puree carrot. time adik syamil lambat pula susunan turn carrot hehehehe. Resepi Puree Carrot 1) 2 batang carrot (stok 3 1/2 hari) 2) air masak secukupnya Cara penyediaan: (step by step) 1) kupas kulit carrot. 2) potong carrot kecil2 supaya cepat empuk. 3) […]