Side Income? Perlu Ke?

[SIDE INCOME? PERLU KE?]

Assalamualaikum..

Hari ni cerita pasal “SIDE INCOME” pulak ya.
Macam-macamlah Ummi ni, hari-hari ada je nak membebel panjang.

Korang rasa perlu ke ada side income?
Ummi rasa dengan keadaan ekonomi sekarang ni memang perlu sesangat bagi Ummi ada side income. Bukan tak bersyukur dengan rezeki yang ada, cuma Ummi rasa side income tu boleh bantu Ummi selesaikan banyak perkara. Dengan side income ni alhamdulillah sedikit sebanyak membantu Ummi bayar PTPTN (dulu la sebelum PTPTN Ummi settlekan dengan Pengeluaran KWSP -Akaun 2). Dapat juga akak reward family Ummi dengan makan-makan, belikan keperluan anak-anak, bayar duit rumah dan duit kereta. Bolehlah Ummi tolong sikit-sikit mereka yang memerlukan.

Nak rezeki kita subur, kenalah rajin sedekah.
Statement ni bukan nak kata Ummi ni rajin sangat bersedekah. Nanti ada pula yang ingat Ummi ni menunjuk-nunjuk. Tapi kalau ada peluang “memberi” Ummi kongsikan juga dengan kawan-kawan. Ummi nak kawan Ummi pun sama-sama dapat hehehe. Jomlah kita tambah side income, isi tabung-tabung kat rumah tu. Dah penuh tabung boleh la plan nak ke sana ke sini hehehe.

Tak jumpa bisnes apa yang sesuai? Meh Ummi bantu 😉

Selit sikit, nah.. baca perkongsian dari Ummi tentang menabung:

Menabung Dengan Konsep 7 Jars 
Hernee Nazir Di Akhbar Sinar Harian – Sisipan WOW (15 Jan 2017)

241 total views, 1 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “Side Income? Perlu Ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *