DDHN – Wholemeal Tuna Wrap With Samyeang Sauce

02/05/2018

Hai korang.. hari ni Ummi nak share resipi cincai boncai Ummi yang mungkin boleh bagi idea kat korang untuk prepare breakfast mahupun minum petang. Boleh juga idea berbuka puasa nanti hehe. Ini idea pertama Ummi menggunakan Samyeang Sauce sebagai sos tambahan dalam tuna wrap ni. Ok jom tengok resipi simple.

RESIPI WHOLEMEAL TUNA WRAP WITH SAMYEANG SAUCE

Bahan-bahan:

Wholemeal Tortilla Wrap
Tuna
Salad
Capsicum – potong nipis mengikut suka
Tomato – potong nipis mengikut suka

Cara-cara Penyediaan:

Panaskan whoelmeal tortilla wrap seketika di atas kuali dan angkat. Ambil salad lebih kurang tiga helai, letak tuna (kuantiti ikut suka) tambahkan capsicum, tomato yang telah dihiris. Tambahkan Sos Samyeang di atas bahan-bahan tadi. Kuantiti mengikut level kepedasan korang. Gulungkan mengikut gaya gulungan wrap. Siap untuk dimakan.

Selamat mencuba korang. Serious sedap ditekak Ummi. Tekak korang Ummi tak pasti 😉

p/s Bagi yang tertanya mana nak dapat Sos Samyeang, boleh baca entri INI.

Share this nice post:

6 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: