Pemasangan SUNNERSTA Mini-kitchen

30/01/2018

Ingat lagi cerita misi ke IKEA kami? hehehe. Alaaa baru je cerita berapa minggu lepas. ahh baca ceritanya kat SINI

SUNNERSTA Mini-kitchen IKEA With SUNNERSTA mini-kitchen you can easily create a practical and inspiring area for cooking, even in a small space.

SUNNERSTA Mini-kitchen

Size: 112x56x139 cm
Harga: RM399

A functional mini-kitchen series for the chef with limited space and budget – at home or in the guest house. Easy to assemble, or disassemble and bring with you if you are on the move.

Inilah rupanya gambar dari website IKEA. Water trap harga lain RM60 satu set. Kami beli sebab takut available water trap kat rumah tu tak sesuai dengan yang ini. Jadi total cost untuk mini kitchen ni ialah RM459 tidak termasuk GST. Ada lagi satu set yang dah complete water trap dan water tap harga up lagi RM500++. Babah kata water tap tak payah ganti ok lagi yang beli dari Mr. DIY tu.

IMG-20180114-WA0001

Gambar gigih membedah mini kitchen Ummi tak snap pun. Ni gambar dah siap berdiri dah. Sian Babah tu ha memasang. Ummi tolong la sikit-sikit mana yang patut hehe.

IMG-20180114-WA0004

Inilah final kejadian pasang memasangnya. Tunggulah ada rezeki lebih nanti baru fikirkan nak buat kitchen cabinet hehehe. Sementara ni kita pakai je apa yang ada ye dok. Janji dapur berasap. Ko pakai kitchen cabinet harga 10k pun tapi ko masak sebulan payah sekali pun tak ada guna hehe.

IMG-20180114-WA0005

Nahhh zoom in dapur kecil Ummi. Aksesori atas mini kitchen tu guna je yang lama. Tunggu jahanam baru tukar.

SUNNERSTA Mini-kitchen IKEA With SUNNERSTA mini-kitchen you can easily create a practical and inspiring area for cooking, even in a small space.

Ehhh dapat container macam tu pun ok juga kan dengan rak kat sebelah tu. Astaghfirullahalazim. Dah tutup mata jangan buka katalog IKEA lama-lama sangat terbang duit kang.

Oklah tu je nak share. Kalau korang berkenan mini kitchen ni, bolehlah cuci mata di IKEA ya. So far Ummi pakai ok je. Kukuh la structure nya. Pada Ummi harga pun masih mampu milik. Apa yang penting berbelanjalah ikut kemampuan. Babai!

Share this nice post:

8 Comments

  • Kisah si dairy

    30/01/2018 at 9:55 pm

    Oklah tu…cek nak beli katil pun tak terbeli lagi..hadoii

    1. Hernee Nazir

      30/01/2018 at 10:00 pm

      Aku ni dah nak roboh sinki baru betul2 yakin kena beli hahahaha

  • maszull

    01/02/2018 at 9:27 am

    assalamualaikum hernee… semlm pergi IKEA mmg nampak benda ni…bila tengok ni teringat kat hernee…

    1. Hernee Nazir

      01/02/2018 at 9:32 am

      waalaikumussalam ma..hahahaha teringat misi mencari eh..

  • yaya

    04/07/2018 at 11:26 am

    sis, dia datang sekali dengan sinki tu eh?

    1. Hernee Nazir

      04/07/2018 at 12:08 pm

      ye awak..sekali dengan sinki..

  • ami

    04/11/2018 at 5:00 pm

    sinki tu kan xde divider tepi tu. air menitik jatuh cmna nak buat eh

    1. Hernee Nazir

      05/11/2018 at 10:56 am

      saya mop je.. so far tak lah teruk sangat air menitik tu..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: