Ramadhan Buffet Hotel Jen – Bakar Bakar With Jen by The Harbour

02/06/2017

P_20170601_184735_vHDR_Auto

Ramadhan Buffet di Hotel Jen – Bakar Bakar With Jen by The Harbour

P_20170601_185122_vHDR_Auto

Lokasi : Puteri Harbour, Iskandar Puteri

P_20170601_205021_vHDR_Auto

BUFFET PRICE:

Adult – RM146 net
Children – RM73 net

P_20170601_185103_BF

Ummi dan dua orang Assistant yang suka mneyirapkan hati hahaha. Ok jom kita sambung cerita semalam.

P_20170601_185412_vHDR_Auto

Mula-mula tercari-cari mana yang bakar-bakarnya hehehe. Bila dah terjah ke dalam baru nampak hehe. Blink blink juga mata tengok barisan makanan yang kus semangat. Kalau tempah sendiri memang tak lah Ummi nak ajak Babah ke sini hahaha.

P_20170601_185553_vHDR_Auto


P_20170601_185604_vHDR_Auto

Dessert.. ABC, aneka kek, puding.

P_20170601_185619_vHDR_Auto

Assorted Malay Kuih.

P_20170601_185630_vHDR_Auto

DIY Pie Tee. Kena buat sendiri hasil buatan Ummi sedap haha.

P_20170601_185636_vHDR_Auto

Aneka sambal belacan, ulam dan salad.

P_20170601_185652_DF

Nasi Beriyani dan Kambing Golek ke Kambing Kuzi entah. Ummi ambil kambing yang grill belah belakang.

P_20170601_185723_vHDR_Auto

P_20170601_185714_vHDR_Auto

Gerai Tujuh Lauk Pak Hakim. Pak Hakim tak nampak bayang sempat jumpa anak dara Pak Hakim je haha.

P_20170601_185742_vHDR_Auto

Eat Mee Up! Tak try pun mee. Tak rasa nak makan mee hehe.

P_20170601_185751_vHDR_Auto

Ah Hong Chicken Rice. Sebelahnya ada steamboat.

P_20170601_185817_vHDR_Auto

Aneka keropok, kerabu mangga, ada jeruk-jeruk.

P_20170601_185822_vHDR_Auto

Aneka buah-buahan.

P_20170601_185853_vHDR_Auto

Satay Hanafiah.

P_20170601_190203_vHDR_Auto

P_20170601_190213_vHDR_Auto

Aneka lauk pauk masakan Melayu. Banyak sesangat pilihan sampai tak tahu nak pilih. Selingan ada big boss tengah ambil makanan.

P_20170601_185920_vHDR_Auto

Yang bestnya ada Durian Station.

P_20170601_200249_vHDR_Auto

Jangan bimbang, Hotel Jen menyediakan Dewan Solat  berhampiran cafe.

P_20170601_200222_vHDR_Auto

P_20170601_200140_vHDR_Auto

P_20170601_200148_vHDR_Auto

Memang luas boleh menempatkan ramai jemaah.

P_20170601_203702_vHDR_Auto

Antara kawan-kawan sepejabat yang menghadiri jemputan berbuka puasa di Hotel Jen.

P_20170601_201006_vHDR_Auto

Anak Mak Midah ni hmmmm tak tahu nak kata apa lah. Makan satay sampai ke baju. Lapar sangat mungkin. Overall, makanan boleh tahan sedap. Cuma dah terlalu banyak sampai rasa tak tahu nak makan apa. Ummi makan apa yang Ummi tunjuk dalam entri ni je. Repeat menu yang sama haha. Jadi bingung nak makan. Tapi alhamdulillah sedap. Lepas makan, solat ulang duduk borak-borak kejap kami pun balik. Takkan nak duduk makan sampai sahur kot ekeke.

P_20170601_204604_vHDR_Auto

Sebelum balik sempat lagi la menjemah depan entrance Hotel Jen.

P_20170601_204628_vHDR_Auto

Makcik-makcik nak juga.

P_20170601_204646_vHDR_Auto

P_20170601_204702_vHDR_Auto

Terpaksalah makcik layan budak-budak hipster and raver bergambar hahaha.

P_20170601_204755_vHDR_Auto

Tolonglah Mak Midah, carikanlah calon untuk anak Mak Midah ni. Tengok gambar ni pun dia jatuh cinta Rolling on the floor laughingRolling on the floor laughing

P_20170601_204833_vHDR_Auto

Ummi pun duk la melayan budak berdua ni ek haha. Hipster sangat la konon.

P_20170601_205007_vHDR_Auto

Ok marilah kita pulang. Untuk yang nak berbuka di Hotel Jen, cafe nya bukan dalam Hotel Jen. Kena keluar dari Hotel Jen baru nampak cafenya. Area foyer kedai-kedai tu ha, Ummi beriya la ingat dalam hotel haha. Dan pakcik dua orang tu beriya ajak parking kat parking lot hotel padahal lagi senang parking kat luar tu je.

Hari ni kita berbuka rumah Mommy Ngah pulak. Ummi plan nak masak sambal sardin dan ayam goreng. Kalau ada baki sambal sardin boleh makan roti cicah sambal sardin time sahur hehehe.

Share this nice post:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: