BFF Ummi Ilham, Hari Raya Aidilfitri

#Raya2016 | Kunjungan Kawan2 Ummi

cerita raya lagi dan lagi.
cerita ringkas kunjungan kawan2 ummi beraya ke rumah kami.

che ta & siblings

IMG-20160710-WA0005

thanks che ta, angah dan adik tetiap tahun datang beraya walau jauh beribu batu,
kebetulan family babah pun nak datang beraya jadi masak sekali harung senang.
rezeki diorang hari tu.. nasi berlaukkan asam pedas ikan siakap, sambal udang, sayur dan ikan goreng.
ehhh ada lagi lauk wajib.. ayam yellow hahahaha. tetamu pun terpaksa redho makan lauk ilham.

IMG-20160710-WA0004

sempat jek berposing2 buat kenangan sebelum balik.

IMG-20160710-WA0007

ni memang saja nak compare muka siapa paling lebar Smile with tongue out

IMG-20160710-WA0006

IMG-20160710-WA0009

thanks eh korang sudi datang. insha Allah panjang umur kami pulak ke sana.
tapi tunggu salah sorang ni makan nasi minyak la jawabnya hehehehe.

gambar family babah satu pun snap.
hadoiiii busy layan mak mertua le konon sampai lupa snap gambar.

next..

ummi’s bff puan nooreha

20160709_222002

nor pun sama tak pernah miss menjengah.
kami je tak sampai lagi rumah dia di shah alam.
insha Allah one fine day hehehe.
thanks nor and family malam2 pun sanggup singgah.
tapi tak sempat nak prepare makan2 berat sebab short notice hehe.
kami baru je sampai rumah masa tu balik dari beraya hehehe.
next time insha Allah ye nor.

kak jeni and family

balik dari kerja kak jeni cakap nak singgah beraya.
maka tetamu ni pun tak sempat nak disajikan dengan menu2 dari dapur saya.

20160718_183116

makan kuih raya jek la gamaknya ye kak jeni aka mak jemah hehehe.

20160718_183141

tengok ha anak2 buat hal memasing.
abang ilham ngendeng  tab orang aiyokkkkkk.

20160718_190310

sebelum kak jeni balik sempatlah bergambar dengan anak2.
kakak kena kerah snap gambar mak2 nak berposing.

20160718_190209

one more wefie hehehe.
thanks kak jem sudi singgah rumah.
jemput singgah lagi tahun depan ye.
kalau rasa nak makan2 harap bagi notis awal senang tuan rumah prepare.
sorry tak sempat beraya ke rumah akak.

ok next entry raya lagi.. sila bertabah!

xoxo | ummi ilhams

Share this nice post:

About Hernee Nazir

Full-time Working Mom | Blogger | Breastfeeding Peer Counselor | Shaklee Independent Distributor ♥ Product Review ♥ Food Review ♥ Media/ Events ♥ Advertorial ♥ Sponsorship email to: hernee.nazir@gmail.com whatsapp: 014-6106331
View all posts by Hernee Nazir →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *