Category: General

Today is 09.09.09

Today is 09.09.09 Merangkap Hari Radio Malaysia Saya tahu pun sebab terbuka radio Era semalam. (kalau tak jangan harap saya tahu ;p) Apa pun hari ni saya akan: Berkampung di rumah emak selama 2 hari (En. Nazir dah bertolak balik kampung nak ambil stok kerepek) Membatalkan jemputan berbuka puasa di Hotel Thistle kerana tak ada

Mencari "Sarapan" Di Bulan Ramadhan

Saya ada satu cerita. Perkara ni dah lama saya perhatikan. Tapi saya tak pasti, takut tersilap pandang mengundang fitnah. Sepanjang perjalanan nak ke tempat kerja, saya akan melalui satu warung yang memang milik orang Melayu. Dari awal Ramadhan saya perhatikan memang warung ni dibuka tiap-tiap pagi dan pagi ni saya nampak warung tu beroperasi seperti

Rumah Tangga

Email dari seorang kawan untuk di kongsi bersama. Sedikit bingkisan rasa untuk dikongsikan bersama. Semoga Allah memberi kita keberkatan atas apa jua usaha yang murni dan mendoakan kita beroleh kejayaan selalu, InsyaAllah. SUATU PERJALANAN “Tanggungjawab suami selain memberi nafkah dan mencari rezeki, jangan lupa bimbing anak dan isteri. Kalau suatu hari berlaku selisih faham, jangan

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Untuk semua, kami ingin mengucapkan “SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 52” Hayatilah detik-detik kemerdekaan ini. Tunjukkanlah semangat 1 Malaysia anda bukan hanya dengan sekadar satu laungan. Semoga negara kita sentiasa mendapat rahmat dari yang Maha Kuasa. Amin.

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

[pic credit to: iluvislam.com] sempena kedatangan Ramadhan Al-Mubarak ini, kami ingin memohon ampun dan maaf di atas segala kesilapan dan keterlanjuran kata sama ada sengaja atau pun tidak. semoga segala amalan kita di bulan yang mulia ini diberkati oleh-Nya.Amin. “SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA” [nota ungu untuk pok teh] kepada pok teh saya yang berada di

Ayoyo Aci

Minggu lepas En. Nazir ke Ambank Taman Tun Aminah. semasa perjalanan balik melalui Bukit Indah dia terjumpa seorang mak angkat sepasang pasangan India yang sedang naik motor. apa yang menggelikan hati, aci yang jadi penumpang tu dengan selamba kodoknya memakai helmet terbalik. cuba perhatikan betul-betul gambar di atas. Ayo yo aci. Kenapa jadi itu macam.

Sah Memang sah

Baru sekejap dengar berita kat Hot.fm Sah. Ustaz Akhil Hayy dan isteri bercerai talak satu. Mungkin saya yang terlambat tahu. Tapi saya rasa seram sejuk dengar. Subhanallah. Minta dijauhkan. Macam-macam kan sekarang ni. Semoga kita dijauhkan daripada perkara-perkara sebegini. Untuk cerita selanjutnya boleh cari di sini.

Busy Gila

Minggu yang teramat busy..tak menyempat nak jengah blog..sibuk dgn pindah rumah..hari ni attend training lagi..huhuhu~nak ke majlis adik Mimi pun cancel..sorry ye Mimi.. wat membazir kad je jemput saya..hehehe~plan nak jenguk Mummy Dasy pun tak sempat..sampai dah sihat dah..esok saya update cerita weekend..kalau rajin malam ni..tapi kat rumah baru line 3G agak hampeh..nyampah betul..

Happy Labour Day 2009!

Happy Labour Day.. Selamat Hari Pekerja.. 1 May 2009 kepada semua yang bekerja..tingkat produktiviti anda..berkerjalah dengan hati yang ikhlas.. kepada para majikan..hargailah jasa pekerja anda..tanpa mereka..company anda tak ke mana ;-p

Service Charge

Kawan²sekadar nak bertanya untuk siapa² yg tahu..betul ke “service charge” dah di mansuhkan..saya tak tahu cerita pun..boleh ek..ketinggalan zaman betul~ tadi dalam kereta Mint dok membelek resit..tiba² dia kata sepatutnya service charge dah tak dikenakan..Aien pun kata macam tu..betul ke??? saya takde jawapan..kalau betul harus buat aduan ni..hehehe~ macam poyo kan..tapi hak kita sebenarnya..walaupun seposen..betul
Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!