Senarai Menu Berbuka Puasa Ramadhan 1441H

Senarai Menu Berbuka Puasa Ramadhan 1441H | Assalamu’alaikum. Hari ni baru berkesempatan nak kongsi senarai menu berbuka puasa pilihan anak-anak Ummi. Kenapa Ummi bagi diorang buat pilihan? Sebab Ummi nak menu tu betul-betul dimakan dan tiada pembaziran. Kalau ikut 100% tekak Ummi ada je menu yang diorang tak layan hehehe.

Setakat ni 12 menu utama ni jadi pilihan. Kalau tiada tambahan bakal di repeat sampai lebam hehe. List sesiap jadi Ummi boleh ready bahan-bahan masakan. Pepandailah nanti Ummi match lauk-pauknya. Sahur biasanya lauk yang sama berbuka. In case kalau habis, barulah masak lauk lain atau ikutlah permintaan isi rumah ni.

Menu tambahan mee goreng, mee hoon goreng atau kuih-muih bergantung kepada tahap kerajinan Ummi Maklumlah Ummi ekau ni kurang mahir bab kuih-muih hehehe. Ummi ada juga plan untuk tekak sendiri nak buat bubur lambuk, popia sayur, spagetthi meatball bolognese, laksa johor insha Allah one fine day hehe.

So far masuk hari ke 3 ni dah beberapa menu Ummi tunaikan, ketam sambal, tomyam udang, ayam goreng berempah dan hari ni kita layan roti jala dan kuzi kambing. Ok next post Ummi share menu berbuka puasa 1 Ramadhan 1441H. Till then, selamat meneruskan ibadah puasa.

 312 total views,  1 views today

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers:

error: Content is protected !!