DDHN – Menu of The Day 270118

28/01/2018

Semalam Ummi ada meeting santai dengan geng JDT Blogger di Taman Setia Tropika. Ikut plan Syamil ikut Ummi, Abang Ilham tinggal dengan Babah sebab petang dia ada Kelas Jawi. Sebelum meninggalkan hero-hero tu Ummi dah siap-siap sediakan makan tengahari.

Taraaaaaa.. 

Ayam masak kari.

Ikan seliap masak sambal. Ikan beli dengan Ibu Azie fresh dari laut. Arwah mak dulu suka masak sambal selain dari lensei/ goreng tawar cicah kicap atau air asam. Sedap hoi ikan seliap ni. Ikan kampung je ada orang panggil ikan talang.

Pak choi sos tiram ala-ala The Chicken Rice Shop hahaha. Tapi bawang goreng tak ada stok kat rumah, Ummi tabur bawang putih goreng sendiri je.

Alhamdulillah, menu lunch campur dinner sekali. Ummi bukan jenis masak berkali-kali ikut waktu makan. Ummi ikut gaya arwah mak, masak lauk lunch tu lebih dan makan lauk yang sama untuk dinner. Sama tak gaya kita? Hehehehe. Oklah, kejap lagi kalau ada free time Ummi nak marathon update blog. Ini impian yanh dah tergendala dua malam sebab Ummi ketiduran hahaha. Okbai!

Share this nice post:

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: