Ilham’s 6th Birthday

IMG-20170715-WA0028-01.jpeg

Alhamdulillah last minutes plan untuk birthday Abang Ilham pada 15 Julai 2017. Ummi memang tak ada niat pun nak buatkan dia birthday party kat rumah. Ummi plan nak beli kek dan potong dengan kawan-kawan kat sekolah je. Tapi dia awal-awal dah warning Ummi, “Ummi Ilham tak nak potong kek kat sekolah.. Ilham nak Ummi jemput kawan-kawan datang rumah.. Ilham nak kek star wars”. Amboiii bukan main demand lagi. Rupa-rupanya masa on the way balik sekolah dia siap cakap dengan Mama Cu nak suruh Ummi pasang khemah untuk majlis dia.. kahkahkah bertuah punya anak.

Bukan majlis apa pun, bukan juga open house. Kebetulan kawan-kawan U Ummi nak datang beraya Sabtu tu, jadi nak meramaikan lagi Ummi ajak kawan-kawan office dan kawan-kawan Ilham yang terdekat. Sorry kalau jiran-jiran yang nampak rumah meriah tapi tak dapat jemputan tu ya. Memang bidan terjun je ni, makanan order je kecuali mee goreng Ummi goreng sendiri. Boleh baca entri ni.

20170715_135525-01.jpeg

Tetamu paling dinanti, Uncle Nazam & Uncle Epan. Tetamu pertama kami hahaha. Dua-dua excited bila Uncle Nazam sampai.

20170715_135536-01

Tetamu kedua, Opah kesayangan The Ilhams bersama Kak Ngah akak Kak Ros dan Fayyadh hehe.

20170715_135744-01

Sementara Mama dia makan, meh Ummi tolong jaga dia. Fayyadh mampu tengok je makanan yang ada ya. Nanti dah besar boleh makan hehe.

20170715_142428-02

Tetamu ketiga, BFF The Ilhams, The Imans hehehe. Siapa lagi kalau bukan Cik Piya dan Encik Wafi bersama Ummi dan Babah mereka hehe.

20170715_142433-01

Kami jemput Pak Ibrahim untuk bacakan doa selamat. Thanks Mak Idah & Pak Ibrahim juga Mak Limah jiran sebelah sudi datang.

20170715_145046-01

Baru berapa minit Uncle Nazam bagi hadiah dah selamat dibukanya depan si pemberi hadiah. Ya ampun anak ini hahaha. Lebih excited bila hadiah tu toys star wars erkkkk. Bila dah meriah sikit kawan-kawan datang barulah Ummi keluarkan kek idaman dia.

20170715_150038-01

Taraaaa.. inilah kek star wars tu. Gigih Ummi cari gambar nak bagi contoh kat Ibu Ammar semata-mata nak memenuhi impian Ilham haha. Dia dah tak sabar nak cabut lego-lego tu haisyhhh.

20170715_150207-01

Orang semua excited nak nyanyikan dia lagu “happy birthday” dia buat muka blur blur dia tu la. Tersengih-sengih macam tak ada perasaan hahaha. Bertuah betul la anak Ummi sorang ni. Dia kata tak nak, dia malu. Cessss.. padahal dia yang beriya nak potong kek kat rumah. Nasiblah kawan-kawan yang lain sporting hehe.

IMG-20170726-WA0019-01

This is the one and only gambar dengan birthday boy. Kekonon plan nak bergambar empat beranak tapi hampa belaka hahaha. Tu pun gambar nak jelir lidah. Haippp.

20170715_151608-01

Dia dah tak hiraukan apa pun dah. Sibuk pasang mainan dia.

20170715_151939-01 (1)

Thanks Ibu Zura, Aunty Aien, Auntie Su, Auntie Didie, Auntie Azie sudi datang ke rumah sambil beraya.

20170715_145009-01

Sempat juga Ummi snap gambar Auntie Azie & Uncle Jul hehe. Auntie Didie jek Ummi lupa hehehe.

20170715_151929-01 (1)

Thanks juga untuk Mommy Fiza and family.

20170715_151650-01

Tengok anak dara Ummi tengah syok makan cream puff.

20170715_160926-01

Bila mak-mak beriya nak bergambar tapi anak-anak buat perangai haha.

20170715_160906-01

Zara siap bawa piala nak tunjuk kat Ummi tau. Alahai sian anak Ummi ni. Kuat ingatan dia pada Ummi dan Babah. Good job Zara! Keep it up! Bagus Zara berani.

20170715_155006-01

Thanks juga Auntie Didi PTP sudi datang. Tak Lupa thanks buat boss Ummi Capt Haji Shaharuddin dan Kak Su sudi datang rumah ya.

20170715_162609-01

Thanks baby Noah, Mama dan abang kakak.

20170715_154645-01

Dah reda petang-petang baru sempat snap gambar dengan Mommy Ngah dan Nenek.

20170715_163148-01

Kesiannya tuan rumah lapar dah petang-petang. Terus request kat Ummi nak makan mee goreng ehehe. Kan main bersepai lagi ekeke. Ada lagi tetamu di hujung-hujung petang.

20170715_190037-01

Ni ha tetamunya. Thanks Ira, Safuan dan wife sudi menyinggah. Kalau tak datang memang nak kena bom yang pakai tudung maroon tu ekeke.

20170715_190149-01

Ehhh tuan rumah pun nak juga bergambar dengan geng membesar bagai johan hehe.

20170715_190051-01

Last but not least, tetamu terakhir kami. Uncle Farhan dan family. Thanks ye sudi datang. Oleh kerana makanan dah surut bergegas Ummi goreng mee tambahan. Sekali tengok kicap pulak dah secoet. Rasa macam kureng sikitlah mee goreng Ummi tu. Kesian la hai tetamu hujung-hujung.

Thanks untuk semua yang datang ke rumah sama-sama menggembirakan hati anak bujang saya. Sorry kalau yang tak dijemput tu. Memang bukan buat open house atau majlis hari jadi besar-besaran. Ni majlis bidan terjun lepaskan hajat Ilham Syahmi tu ha. Jangan serik datang rumah kami ya.

Ok siap entri tertunggak.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *