Projek BBQ Malam Isnin

23/04/2017

Last minute plan. Tetiba rasa apa kata kita buat BBQ malam ni. Terus whatsapp Mommy dan Nenek. Kebetulan MIL Mommy ada sini, jadi meh la kita makan-makan berkongsi rezeki. Dalam pukul 2 lebih, siap makan terus ajak Mommy ke Mydin.

20170423_150729

Driver of the day. Adik tak ikut tengah syok tidur jadi stay rumah dengan Babah. Babah jadi baby sitter silap-silap adik jaga Babah hahaha.

20170423_151059

Sebelum berdezup ke Mydin haruslah ambil pakcik sorang ni kat sekolah. Muka baru bangun tidur. Ummi sampai tengah mamai cikgu kejut dia. Time macam ni memang anak-anak PASTI sesi 2 tengah syok dilamun mimpi.

20170423_151532

Suka dia bila Ummi kata kita nak pergi Mydin. Terus cakap, “Ummi lain kali jangan la pergi jalan-jalan tak bawa Ilham.. Ilham nak ikut Ummi” hahaha. Kisah last week la tu, kantoi tengok gambar adik kat Forest City dengan Kak Tita dia tak ikut hahaha,

20170423_154008

Siap dah cari bahan BBQ. Mommy kena pow majalah Boboiboy. Ummi kena pow choki-choki Boboiboy 2 bungkus haisyhhh.

20170423_154159

Masa nak bayar kat kaunter Cik Su, sempatlah berborak. Sambil Cik Su interview orang yang dah sekolah ni hahahaha, Lepas siap belanja di Mydin terus ke Taman Nusa Perintis cari arang. Then berdezup balik rumah.

Masa korang baca entri ni maybe kami dah kekenyangan atau masih gigih berbakar ayam hahaha. Entri BBQ bakal di update nanti ya.

Share this nice post:

5 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: