Update Ummi Ilham’s Mini Garden 100417

10/04/2017

20170409_183733

Setelah lebih kurang seminggu berkampung di hospital, minggu-migguan kemudiannya tu balik kampung dan ada aktiviti-aktiviti lain kebun mini Ummi memang terabai. Ada pokok yang mati, ada pokok yang tengah nazak, ada yang koma hahahaha. Sudahnya semalam sempat-sempatkan diri untuk bersihkan apa yang patut.

Dua-dua hero kecil pun sibuk nak tolong. Tapi tolong sembur air la grrrrrrrrrr.

P_20170410_074934_vHDR_Auto

Hasil mengemas semalam. Pokok yng tepi dinding sana tu nak membengkong sebab pokok labu berpaut pada dahan dia hahaha. Sabar jek lah. Tuan tak hirau merayau-rayau dah si labu. Siap alih pokok java plant tu ke dalam pasu. Petang ni Ummi semai pokok baru ya Ilham. Yang penting pokok tomato Abang Ilham tu hmmmm makin sedih tengok, tinggi je boleh harap hahaha.  Siap-siap dah baja dengan Baja Organik Hadiqah. Sabtu nak ajak Babah cuci mata kat nursery cari apa yang patut.

Till then, pakar-pakar kebun mini jangan gelakkan kebun kami ya hahaha.

Share this nice post:

12 Comments

  • airah

    10/04/2017 at 12:16 pm

    teringin nak tanam pokok kat rumah. ada mini kebun mcm ni jugak.risau terabai je

    1. Hernee Nazir

      10/04/2017 at 12:21 pm

      hahaha hasben akak calap jgn hangat taik ayam..kahkahkah

  • ana suhana

    10/04/2017 at 1:06 pm

    kelakar pula baca bab yang koma, nazak dan si labu yang merayau tu. hehe

    rajin hernee berkebun. 🙂

    1. Hernee Nazir

      10/04/2017 at 1:07 pm

      hahaha..rajin dalam malas ni ana..melayankan anak2..

  • maszull

    10/04/2017 at 1:07 pm

    assalamualaikum hernee..betul la kalau lama terbiar mmg merajuk la tu hernee…kena syang2 balik la pokok tu baru elok semula…

    1. Hernee Nazir

      10/04/2017 at 1:09 pm

      waaalaikumussalam..tu la ma..sian pokok..

  • Mar

    10/04/2017 at 1:12 pm

    cantik kebun ummi syami;
    JanjiKita

    1. Hernee Nazir

      11/04/2017 at 9:29 am

      hahahaha jangan buat lawak mar..

  • kisahsidairy

    10/04/2017 at 1:53 pm

    caiyok beb,kita meriahkan lagi mini garden kita ni..jom tukar munge

    ~ Kisahsidairy~

    1. Hernee Nazir

      11/04/2017 at 8:46 am

      hahaha kena cari lagi ni beb..

  • Suria Amanda

    10/04/2017 at 4:59 pm

    Seronok kalau dapat tanam2 macam ni…

    1. Hernee Nazir

      11/04/2017 at 8:46 am

      hehehe tu lah..kena spend time sket la kan..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: