Singgah Di Warung Pisang Goreng Stulang Walk Johor Bahru

07/04/2017

P_20170406_124112

On the way balik ke PTP dari Pasir Gudang melalui highway EDL, Capt. Hj. tanya kami pernah ke makan pisang goreng area Stulang Walk ni. Saya cakap memang tak pernah pun sama macam yang lain hahaha. Malu betul orang Johor tak pernah ke sini. Orang Melaka pula tahu port pisang goreng sedap. Stulang Walk pun tak pernah jejak aduii. Ada 5 warung comel, Pisang Goreng, Nasi Lemak, Mee, Kopi dan Litlle India Cafe.

P_20170406_124348

Tapi tujuan kami untuk tapau pisang goreng je.

P_20170406_124213

Eh apasal muka bro ni macam ex-boss masa kerja 7-Eleven ni haha. Macam muka En. Faiz Field Manager 7E dulu ekeke. Lama gila tak jumpa lost contact. Adik beradik dia ke saudara mara dia kot. Lupa nak tanya ekeke.

P_20170406_124253

Beraneka makanan goreng-goreng. Mula-mula tak nak turun dari kereta, tapi memandangkan nak snap gambar haruslah turun.

P_20170406_124247

Yang ni legend. Dulu zaman sekolah mee hoon goreng atau mee goreng bungkus plastik ni sangat nikmat dimakan dengan gaya menggigit bucu plastik.

P_20170406_125055

Ini yang Yap beli. Pisang goreng RM10.

P_20170406_125105

Tauhu Jepun RM2 kot tak silap. First time makan tauhu Jepun goreng gini. Dalam kereta tak makan dulu sebab memasing kekenyangan.

P_20170406_124511_BF

Jom gerak balik office jangan nak mengular haha. Pakcik Wan hujung tu tak pasti kenapa jadi gitu. Terlebih makan agaknya hahaha.

Sampai office nak makan pisang goreng, malangnya sambal kicap tak ada. Huwaaaaaaaaa.. potong selera betullah. Orang Johor mana boleh tinggal sambal kicap tu. Heaven hoii makan pisang goreng cicah sambal kicap. Bila makan kosong gitu aduhaiiii tawar rasa hehe. Bersyukurlah Hernee oiiii makan je apa ada. Oklah, tak tahu nak cakap pisang goreng ni sedap gila ke sedap sangat ke apa. Sebab kecewa Yap tak minta sambal kicap hahaha. Next time lah beli lagi hehehe.

Share this nice post:

8 Comments

  • maszull

    07/04/2017 at 5:57 pm

    assalamualaikum hernee…wah !! nampak sedap jer pisang goreng tu..kedai pisang goreng tu pun cantik la…

    1. Hernee Nazir

      11/04/2017 at 2:51 pm

      waalaikumussalam mama..aah comel2 gerainya..

  • Neeza

    07/04/2017 at 9:11 pm

    siaplah.. nanti ai datang jb tuntut kat kak hernee hehe

    http://www.neezalife.com

    1. Hernee Nazir

      08/04/2017 at 1:02 am

      hehehe boleh je neeza..jom2..

  • Mar

    08/04/2017 at 2:07 am

    Macam2 ada kat situ tapi mahal. Kuih rm2 3biji.

    1. Hernee Nazir

      08/04/2017 at 7:35 am

      aah pisang goreng tu rm1 2 ketul..

  • NourAdieb

    08/04/2017 at 9:50 am

    Banyak juga yg dijual tu, tapi harga mahal :’p Xda sambal kicap, cicah lah pisang tu dengan susu manis XD

    1. Hernee Nazir

      08/04/2017 at 9:21 pm

      huwaaaa xpernah layan dgn susu manis..hahaha

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: