PTP Family Day 2016 ~ Colours Of Life ~ 12 November 2016

29/11/2016

20161112_154639

cerita PTP Family Day 2016 yang tersangatlah colourful hehehe. nak menaip ni rasa nak tarik nafas dalam dulu. gambar banyak sangat. hehehe.

cfe7a53f-9850-4760-8a16-94680fd07e7a

sehari sebelum family day, kita ada HSSE Day dan Kembara Dakwah.

20161111_085010

20161111_101542

bermula dengan pagi jumaat saya join Daurah Kitab Turath (Kitab Penawar Bagi Hati) oleh Ustaz Noorhiqmy bin Ahmad Tuah di Surau At-Taqwa. lepas je program ni tamat, ronda2 sekitar booth mengisi perut.

14915598_10150682945904967_5783442839711165927_n

14947496_10150682945979967_357430213748559487_n

15036634_10150682943289967_793350170572981989_n
lepas isi perut meneruskan tugas sebagai committee PTP Colour Fun Run. jaga kaunter pendaftaran untuk staff dan peserta luar PTP. memang tak sempat nak join HSSE Day tu.

20161111_214728

20161111_212256

alhamdulillah sebelah malamnya sempat empat beranak join Majlis Pelancaran Wakaf Tabung Pembangunan Surau At-Taqwa. balik dalam jam 11pm terus ajak anak2 tidur, esok nak kena bangun awal, nak berlari2 sambil bersantai dan berkaler2an hehehe.

PTP Family Day

harinya sudah tiba yeay! sesubuh hari kami tiga beranak dah sampai PTP. syamil terpaksa tinggal sekejap dengan opah. atas faktor kesihatan ummi tak bawa berlari memandangkan nanti kena simbah dengan serbuk pewarna bagai. kesian budak kecil tu nanti. lepas fun run baru babah ambil ye.

20161112_071132

pagi ummi ada tugas. ilham kena la berkepit dengan babah. ummi nak jaga kaunter lagi.

20161112_074530

20161112_074707

20161112_080839

sebelum flag off semua peserta berdancerobik.

20161112_080750

hamboiii babah ilham kan main lagi kan hahaha.

20161112_080746

budak ni macam biasalah buat hal dia sendiri. bertuah sangat kalau dia nak follow dancerobik. ok cerita PTP Colour Fun Run akan saya update dalam entry lain. entry khasnya.. ceh gitu.

20161112_101711

lepas je berlari2 budak bertuah ni dah comot koreng. dia request nak mandi kat inflatable pool ni. babah pula berdezup balik untuk ambil report card abang ilham kat tadika aulad ilmiyyah. lepas tu babah ambil adik syamil bawa ke PTP menemui ummi tercinta hehe.

20161112_101712

budak sorang ni enjoy je mandi sesorang. ummi kejap2 jengah dia kat sini sambil tolong2 apa yang patut di khemah utama.

20161112_104759

majlis perasmian oleh PTP’s Chairman, Dato’ Sri Che Khalib bin Mohamad Noh.

20161112_105338

big bosses at the stage.

15027639_10209029720232848_4687227442525797847_n
15032189_10209029720552856_2418919839679500592_n

maka rasmilah PTP Family Day 2016 ~ Colours of Life 
selepas perasmian sesi penyampaian hadiah untuk peserta PTP Colour Fun Run.

20161112_111635

next program PTP Master Chef. kak linda suruh saya join, mudah je katanya masak asam pedas je. saya tolak seba takut darah gemuruh masak sambil diperhatikan nanti asam pedas jadi menu lain pulak hahaha.

20161112_093916

20161112_101457
budak ni berebut nak bergambar dengan super hero yang datang.

20161112_112400

syamil pun sampai akhirnya ke PTP babah yang ambil selepas mabil report card abang. abang baru lepas berkubang dalam inflatable pool. ummi dah kerah ajak naik office tumpang mandi manda dan rehat kejap. muka dah koreng dengan colour powder. habis semua beg comot huwaaaaaaa.

20161112_140241

lepas zohor kami turun semula. plan asal babah kata terus pergi booth makanan. sekali nampak orang dah ramai nak join Port Tour. jomlah tahan lapar kejap. kita ronda port dulu. untuk ummi dan babah kami dah jemu jelak tengok port. saja nak bagi ilham dan syamil tengok walaupun dorang blur2 hahaha.

20161112_140244

sila beratur kalau nak naik bas ya cik abang.

20161112_140456

mula2 memang bersemangat.

20161112_140627

20161112_142059

muka penat berlari 3km sambil dukung anak hahaha. adik syamil steady je.

20161112_142128

ummi potpet potpet sesorang. kekonon bagi info kat anak2. tunjuk office babah mana. tunjuk kapal. sekali anak tak layan daaaaa. dia kata dia penat ummi tak payah cakap2. sudahnya dia tertidur Eye rolling smile adik dan babah je la dengar ummi mengomel.

20161112_133234

masa untuk menghabiskan kupon. 1 staff dapat sorang 25 kupon bersamaan dengan RM50. so rezeki kami husband & wife kerja di PTP dapatlah RM100. ada juga rezeki lagi kawan2 yang tak sempat guna habis bagi alhamdulillah.

20161112_143853

babah makan sup gear box, ummi nak sup merah gear box.. sekali ada orang bedal sup ummi daaaa. pasrah lah kita order sup lain. sempat jumpa kawan2 seoffice babah. lepas makan jom ke booth2 fun fair.

20161112_151520

ehhhh.. jumpa besan lah. mama jie and family. dah lama sampai katanya. tapi baru terjumpa.

20161112_151537

20161112_151552

game pertama duck shooting.

20161112_152009

ni main apa entah baling gelung2 tu. babah dan abang ilham je yang main. ummi dan adik tukang tengok. dapat mainan ummi kumpul hehehe.

20161112_152240

jumpa taukey Teeny Tiny Kitchen lah hehehe. kesian anak ummi tersepit gambar kat belakang.

20161112_152322

20161112_152454

20161112_152510

babah testing can alley. baling tin sampai tertonggeng hahaha. kelaut. buat penuh2kan chop untuk game card je lah.

20161112_152715

20161112_152758

ring toss pulak.

20161112_152830

20161112_152916

20161112_153022
hook a duck.. dapat berapa ekor entah itik tu. suka la abang ilham dapat hadiah train.

20161112_153125

ini antara aktiviti2 lain. malas ummi nak bawa rock climbing tu semua hahaha.

20161112_153136

ok ini bukan nak snap gambar makcik belakang tu tau. nak snap syamil kat belakang ummi tu. sorry makcik saya tak berniat nak eksploitasi gambar makcik.

20161112_153229

20161112_153306

sempat lagi babah beramah mesra dengan officemate ummi.

20161112_153547

duck hunt.. eh banyak betul duck kat booth fun fair ni. adoii beriya babah tu suruh ilham tembak tepat. sekali dia pun kelaut kahkahkah.

20161112_153859

20161112_154139

bila babah nak main stand a bottle, tapi anaknya duk mengganggu tumpuan.

20161112_154154

pasrah je la babah botol tak bagi kerjasama hahaha.

20161112_154402

penalty shoot out katanya. budak kidal tengah nak test power tangan kiri.

20161112_154742
gaya memang 10 bintang..


20161112_154807

tapi sayang.. kurang fokus maka tak berjaya menanah dengan tepat..hahaha.

20161112_154904

good boy kat belakang ni alhamdulillah bagi kerjasama yang sangat baik. that’s my boy!

20161112_155055

20161112_155125

20161112_155149

yang kat atas ni semua babah main sorang2.

20161112_155307

20161112_155415

sebabnya ummi nak teman mamat dua orang ni menanti kemunculan angry bird.

20161112_163439

jenuh menunggu baru muncul jam 4.30pm. babab angry bird ni kang. penat tau ummi nak jawab soalan abang ilham.

20161112_163446


20161112_163534

jangan kata anak, mak pun excited tengok angry bird. ok itu mak ilhams je.. Smile with tongue out

20161112_163648

geram tau angry bird ni. comel buat macam gaya. comel macam nak lempang je.

20161112_164236

ummi suruh ilhams ikut angry bird joget, tapi dua2 malu hmmmm. nasib ummi tak joget sama. ehhhh.

20161112_170150

kalau uolls nak tau, abang ilham dari awal sampai akhir duk ngendeng lego angry bird ni. mesti staff angry bird park tu nyirap je kahkahkah. dia seboleh2 nak beli lego tu. sampai ada kawan babah yang perasan siap tegur babah hahaha. lego tu rm60 hoiii. banyak boleh beli tu. bila babah ajak balik dia tak nak. akhirnya babah pasrah, nasiblah awak dapat result baik dalam exam, maka babah anggap itu reward untuk abang ilham.

20161112_170251

muka happyyyyyyyy ko dapat lego angry bird. ajak balik pun redho. hahaha. kami balik ke rumah dalam jam 5pm. malam nak sambung lagi untuk sesi terakhir karaoke dan battle of the band penutup PTP Family Day 2016.

20161112_200741

hoyeahhhh. banyak2 tempat kat sini juga dia ajak ummi bergambar. malam tu kami datang bertiga beranak je, join aunty dila. babah kena attend dinner untuk Q Games, wakil team volleyball PTP.

20161112_203545
adik takut nak bergambar dengan maskot2 PTP.

20161112_203637

20161112_203821

yang si abang terlebih berani, semua kaler dia kejar siap nak salam hahaha.

20161112_203719

ok show bermula. ramai retis2 berbakat kat PTP ni tau. tahniah la kepada pemenang. pemenang no 1 karaoke dan battle of the band memang saya jangkakan hehehe. kalau diorang kalah memang tak patut. eh gitu hahaha suka hati ko. last sekali baru muncul ayai illusi. tapi ummi tak tunggu sampai habis pun. jam dah dekat jam 12am moh le kita balik anak2, babah dah sampai rumah sebab migrain menyerang dia cabut balik awal dari dinner hahaha.

ok, overall PTP Family Day kali ni memang best gila dan puas hati. kami enjoy anak beranak. walaupun malam makanan dah habis, ummi tak dapat habiskan kupon yang beriya di standby untuk malam. dapat kunyah2 keropok lekor, kebab, jambu air dan sengkuang calit je sambil tengok performance retis PTP. alhamdulillah. harap2 next year ada program best2 lagi.

stay tuned untuk entry PTP Colour Fun Run.. insha Allah.

p/s ummi gigih scheduled entry blog ni hoiii.. nampak blog sentiasa berupdate je kan.. walaupun masa nak taip entry ni anak2 atas riba sorang.. berkepit kat sebelah sorang.. hmmmm biasalah hidup mak2 nak jadi blogger tegar..

Share this nice post:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prev Post Next Post
Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: